Με οριστικοποιημένα πλέον τα αριθμητικά δεδομένα των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας και το επιτελείο του, επιδίδονται σε ασκήσεις επί χάρτου για την άρτια διοργάνωσή τους.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στις εξετάσεις των ΓΕΛ θα συμμετέχουν 1.319 άτομα (1.113 τελειόφοιτοι και 206 απόφοιτοι), ενώ στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ θα συμμετέχουν 438 άτομα (347 τελειόφοιτοι και 91 απόφοιτοι).
Η πολυπληθέστερη κατεύθυνση σπουδών είναι η κατεύθυνση οικονομίας-πληροφορικής με 386 υποψηφίους και ακολουθούν κατά σειρά, οι κατευθύνσεις ανθρωπιστικών σπουδών με 341 υποψήφιους, θετικών-τεχνολογικών σπουδών με 332 υποψήφιους και θετικών σπουδών-υγείας με 249 υποψήφιους.
Σημειώνεται επίσης ότι 11 άτομα θα εξεταστούν για τα Μουσικά τμήματα. Από το σύνολο των υποψηφίων, 10 άτομα των ΓΕΛ και 18 άτομα των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν προφορικά. Η προφορική εξέταση των υποψηφίων ΓΕΛ στα μαθήματα κατεύθυνσης, θα γίνει, ως συνήθως, στο ειδικό εξεταστικό κέντρο που θα λειτουργήσει στους χώρους του Βαθμολογικού Κέντρου στον Βόλο.
Δυστυχώς, όπως επισημαίνει ο κ. Σταχτέας, το δημογραφικό πρόβλημα κάνει εφέτος αισθητή την εμφάνισή του και στα επόμενα χρόνια αναμένεται να καταγραφεί πιο έντονο. Οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων είναι κατά 138 άτομα λιγότεροι από πέρυσι.
Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, πέρυσι ήταν 1.426, δηλαδή περισσότεροι κατά 107 άτομα σε σχέση με φέτος και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, πέρυσι ήταν 469, δηλαδή περισσότεροι κατά 31 άτομα σε σχέση με φέτος.
Προσεχώς, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αναμένεται να λάβουν μέσω τηλεδιάσκεψης με το ΥΠΑΙΘ, εξειδικευμένη ενημέρωση για την άρτια διοργάνωση των πανελλαδικών εξετάσεων.