Εισιτήριο εισόδου στις σχολές προτίμησής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έλαβαν επτά στους δέκα υποψηφίους από τη Μαγνησία, με τον νομό να διατηρεί υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργηθεί και παρά τις αντιξοότητες που υπήρξαν εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.
Στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις συμμετείχαν συνολικά 1.522 υποψήφιοι. Από αυτούς πέρασαν οι 7 στους 10. Πέτυχαν την εισαγωγή τους στις σχολές της προτίμησής τους 1.082, δηλαδή ποσοστό 71,1%.
Το σύνολο των επιτυχόντων, μαζί με το 10% (υποψήφιοι που κράτησαν βαθμολογία από προηγούμενες χρονιές χωρίς να δώσουν ξανά εξετάσεις) διαμορφώθηκε στους 1.211, εκ των οποίων οι 1.028 από τα ΓΕΛ και οι 183 από τα ΕΠΑΛ.
Το ποσοστό επιτυχίας είναι εξαιρετικά υψηλό δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία, του γεγονότος ότι οι φετινοί υποψήφιοι έδωσαν για πρώτη φορά στη λυκειακή τους ζωή εξετάσεις, αλλά και των δυσκολιών που αντιμετώπισαν σε ορισμένα μαθήματα.
Σε ορισμένα σχολεία μάλιστα το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις ξεπέρασε το 90%. Μάλιστα αρκετοί από τους υποψηφίους της Μαγνησίας,
κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους σε υψηλόβαθμες σχολές, ενώ άλλοι εισήχθησαν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης ανά τμήμα.
Την τιμητική τους στα μηχανογραφικά και των φετινών υποψηφίων, είχαν τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γεγονός που καταδεικνύει ότι το θεσσαλικό ΑΕΙ εδραιώνεται
στην τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των επιτυχόντων από τις σχολικές μονάδες της Μαγνησίας, πάνω από τρεις στους δέκα επιτυχόντες, περνούν σε τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είτε στον Βόλο είτε στις υπόλοιπες τέσσερις πόλεις στις οποίες δραστηριοποιείται το ίδρυμα.
Στη συγκεκριμένη επιλογή, φαίνεται να συντελούν και οικονομικοί παράγοντες, καθώς οι κατ’ οίκον σπουδές συνεπάγονται και λιγότερα έξοδα για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, δεδομένου ότι η φοιτητική στέγη συνιστά έξοδα συντήρησης δεύτερου νοικοκυριού