Αλλη μία υπόθεση τηλεφωνικής απάτης θα ανεβεί στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου το επόμενο χρονικό διάστημα. Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε δίωξη κατά 45χρονου από περιοχή της Στερεάς Ελλάδας μετά τη διαλεύκανση της υπόθεσης, που απασχόλησε τις τοπικές αρχές το καλοκαίρι του 202Ο
Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε σαν λογιστής σε ηλικιωμένο Βολιώτη και με το πρόσχημα της καταβολής
κρατικού επιδόματος κατάφερε να του αποσπάσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό ποσό 3.000 ευρώ. Η προκαταρκτική εξέταση, που διενεργήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οδήγησε στον δράστη από τον τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα του θύματος.
Από την έρευνα της Αστυνομίας έγινε η ταυτοποίηση και στη συνέχεια η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε
στην Εισαγγελία Βόλου για τις περαιτέρω ενέργειες.
Ο ηλικιωμένος έχασε από τη μία στιγμή στην άλλη όλες τις οικονομίες του. Εδωσε τον κωδικό pin της κάρτας
του για να εισπράξει κρατικό επίδομα, που υποτίθεται πως δικαιούταν, αλλά αντί να δει την ενίσχυση στον λογαριασμό του, είδε τα χρήματά του να κάνουν φτερά.
Οταν συνειδητοποίησε τι συνέβη, απευθύνθηκε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό. Ο άνδρας
που του είχε τηλεφωνήσει δεν ήταν λογιστής ούτε εκείνη την περίοδο χορηγούταν επίδομα. Ο παθών εξήγησε στην Αστυνομία τι συνέβη μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε από άγνωστο άνδρα, ο οποίος παρουσιάστηκε σαν λογιστής και τον έπεισε πως δικαιούταν επίδομα από το κράτος.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου άρχισε αμέσως να ερευνά την υπόθεση και διαβίβασε τη δικογραφία στην
Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να γίνει άρση του απορρήτου και η τράπεζα να στείλει τα στοιχεία του κατόχου
του λογαριασμού. Μετά την ταυτοποίηση του δράστη η υπόθεση οδηγείται πλέον στο ακροατήριο, όπου ο κατηγορούμενος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.
Επισημαίνεται πως πάρα πολλές φορές οι κάτοχοι λογαριασμών, στους οποίους μεταφέρονται χρήμα-
τα από απάτες, αρνούνται τις κατηγορίες. Πρέπει όμως να αποδείξουν για ποιον λόγο φαίνεται να έχουν κάνει οι ίδιοι τις αναλήψεις χρημάτων και να πείσουν το δικαστήριο με τις εξηγήσεις τους.
Τα ποσά που αρπάζουν επιτήδειοι από ανυποψίαστους πολίτες δεν επιστρέφονται ποτέ στους παθόντες παρά τη διαλεύκανση πολλών υποθέσεων