Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024 11:56
ΒόλοςΤοπικά

Μαλλιοτράβηγμα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ – Χρησιμοποίησαν τη σφραγίδα του κόμματος εν κρυπτώ






 

Σε τροχιά διάλυσης και διχασμού κινείται –ευθυγραμμισμένη με τα όσα συμβαίνουν κεντρικά- η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Η κόντρα μεταξύ των υποστηρικτών του πρώην προέδρου Στέφανου Κασσελάκη και των άλλων έφτασε στα άκρα.

Χθες ο Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Γιάννης Κηπουρός καταγγέλλει «κομματικό πραξικόπημα» από ομάδα μελών της νομαρχιακής, που εντάσσονται στην ομάδα υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη, καθώς χρησιμοποιώντας τη σφραγίδα του κόμματος και τους κωδικούς στα social media ανάρτησαν ψήφισμα, το οποίο εμμέσως πλην σαφώς εξυπηρετεί τις απόψεις του πρώην προέδρου.

Το ψήφισμα αυτό αρχικά επιχειρήθηκε να περάσει ως απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε προχθές εν μέσω πρωτοφανούς έντασης και αντεγκλήσεων, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση ο Συντονιστής και άλλα τέσσερα άτομα.

Χωρίς απαρτία και ψηφοφορία ψήφισμα

Στη συνεδρίαση από τα 16 παρόντα μέλη (23 είναι εκλεγμένα) παρέμειναν 11, τα οποία, παρά τις παροτρύνσεις ψυχραιμότερων, επέμειναν στην κοινοποίηση του ψηφίσματος, το οποίο έβριθε επιπλήξεων και αποδοκιμαστικών εκφράσεων κατά των «87» της Κεντρικής Επιτροπής που βρίσκονται σε ανοιχτή σύγκρουση με τον πρώην πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

Η ομάδα Κασσελάκη στη Μαγνησία με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδόπουλο μέλος, της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, κατέβασε ψήφισμα-καταγγελία σε βάρος των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα με τον με τον συντονιστή Γιάννη Κηπουρό να τονίζει πως πρόκειται για ένα κείμενο διχαστικό, που δεν εξυπηρετεί την ενότητα και να ζητάει από τους συντρόφους του να το αποσύρουν.

Με τον Συντονιστή φέρεται να συμφώνησαν ακόμη τέσσερα ακόμα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής αλλά και οι Φώτης Λαμπρινίδης και Σταύρος Κατσούρας, εκλεγμένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, που όμως δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στο νομαρχιακό όργανο.

Ενταση και κατάσταση εκτός ελέγχου

Ακολούθησε- σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- πανζουρλισμός. Οι φωνές ακούγονταν μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας. Οι Kasselistas επέμειναν να υιοθετηθεί το κείμενο και να βγει στη δημοσιότητα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν από το όργανο πέντε αποχωρήσεις μεταξύ των οποίων και ο Συντονιστής.

Χθες ο κ. Κηπουρός ενημερώθηκε πως στους λογαριασμούς των social media που διαθέτει η Νομαρχιακή έχει αναρτηθεί ψήφισμα που εγκρίθηκε μόνο από τους έντεκα, δηλαδή χωρίς πλειοψηφία, και αφού προηγουμένως όπως καταγγέλλει ο ίδιος χρησιμοποιήθηκαν αυθαίρετα οι λογαριασμοί και η σφραγίδα του κόμματος.

«Αυτό είναι κομματικό πραξικόπημα. Δυστυχώς ορισμένοι θέλουν να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κείμενο που θέλησαν να υιοθετήσουμε πυροδοτεί ακόμη περισσότερο την εσωστρέφεια, περιλάμβανε χαρακτηρισμούς που δεν βοηθούν στην ενότητα. Ήταν κατάπτυστο», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οργισμένος ο κ. Κηπουρός.

Ο ίδιος τέλος σχολίασε πως στο τελικό ψήφισμα που τελικά ανέβηκε στα κοινωνικά δίκτυα έγιναν τροποποιήσεις, σε σχέση με εκείνο το προκάλεσε αποχωρήσεις, με την ουσία όμως να μένει η ίδια στην κατεύθυνση στήριξης του κ. Κασσελάκη.

Τι ζητούν οι Kasselistas

Οι Kasselistas τοπικά επικαλούνται την πολιτική απόφαση 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (22-25 Φεβρουαρίου 2024) στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως «δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου» και πως «επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με ενιαία πολιτική λειτουργία, δεσμευόμενοι όλοι από το Καταστατικό και τη Διακήρυξη μας, για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας».

Εκφράζεται επίσης η πλήρη διαφωνία «σε πάσης φύσεως αποκλεισμούς υποψηφιοτήτων», ζητείται όπως ορίζει το καταστατικό την ταυτόχρονη εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής την πρώτη Κυριακή εκλογής προέδρου και απαιτούν δηλώσεις ενότητας του κόμματος από όλους τους υποψηφίους προέδρους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, «ώστε τα μέλη να κρίνουν με βάση τις θέσεις και τις απόψεις των υποψηφίων και όχι με εκβιαστικά διλήμματα διάσπασης και αποχωρήσεων».

Τέλος, υπογραμμίζουν πως «το συνέδριο του κόμματος είναι το μόνο όργανο που μπορεί να αναιρέσει τις αποφάσεις του και η βάση να αποφασίσει με δημοκρατικές διαδικασίες την εκλογή νέου προέδρου και οργάνων».

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ/ ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗsyriza