Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024 03:31
ΒόλοςΤοπικά

Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων ΟΤΑ -Μόνο από Νοσοκομείο και κλινικές η αποκομιδή απορριμμάτων






Με υψηλά ποσοστά συμμετοχής ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα, η τριήμερη απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Μαγνησίας, ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που -όπως υποστηρίζουν –  προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις στους τομείς της Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η πρέοδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νομού Μαγνησίας, Θάλεια Στάχτου ανέφερε πως οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου Βόλου, απ’ όπου βγήκε μόνο ένα απορριμματοφόρο, με το προσωπικό ασφαλείας για αποκομιδή απορριμμάτων από το Νοσοκομείο και τις κλινικές. Στο τμήμα Ηλεκτροφωτισμού, η συμμετοχή ανήλθε στο 90%, όπως και στην υπηρεσία Πρασίνου, καθώς μόνο 2-3 εργαζόμενοι δεν απεργούν σε κάθε μία από αυτές τις υπηρεσίες.
Στον Δήμο Αλμυρού, οι εργαζόμενοι επίσης συγκεντρώθηκαν στο Αμαξοστάσιο και  δε λειτουργούν οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Φωτισμού και Πρασίνου.

Σύμφωνα με την κ. Στάχτου η πρώτη μέρα της απεργίας στέφθηκε με επιτυχία και εξέφρασε την ευχή να είναι ανάλογη και η συνέχεια.

«Οι εργαζόμενοι θα «πονέσουν», γιατί είναι πολύ δύσκολο στη σημερινή εποχή να χάσουν τρία μεροκάματα «αλλά καλύτερα να χάσουμε χρήματα, παρά να απολυθούμε», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Στάχτου, η οποία καλεί τους πολίτες να κρατήσουν αυτές τις μέρες τα σκουπίδια στα σπίτια τους  και να τα κατεβάσουν στους κάδους, το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των εργαζομένων «δυστυχώς με τη νέα κυβέρνηση ήρθαν πολύ γρήγορα τα μέτρα, που κάποιοι από μας τα περιμέναμε, αλλά όχι τόσο γοργά. Η κυβέρνηση με τη μία πάει να ιδιωτικοποιήσει αυτές τις τρεις υπηρεσίες, που αυτό σημαίνει ότι ο κάθε δήμαρχος θα μπορεί χωρίς αυξημένη πλειοψηφία και χωρίς καν αιτιολογία, να δίνει κομμάτια και ολόκληρες τις υπηρεσίες, με σύμβαση σε εργολάβους».
Εξήγησε δε ότι αυτό σημαίνει για τον δημότη ότι θ’ αυξήσει μακροπρόθεσμα τα τέλη σε όλους αυτούς τους τομείς, ενώ για τους εργαζόμενους σημαίνει ότι όσοι δεν χρειάζονται θα απολυθούν (και θα πάνε στον εργολάβο με 300 €), καθώς πρόκειται για στημένες υπηρεσίες εδώ και χρόνια, που δουλεύουν καλά, κατά την άποψη των εργαζομένων.