Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, λέει ο θυμόσοφος λαός και στη προκειμένη περίπτωση η εν λόγω παροιμία ταιριάζει «γάντι»
Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός, λέει ο θυμόσοφος λαός και στη προκειμένη περίπτωση η εν λόγω παροιμία ταιριάζει «γάντι».
Άλλωστε το παρουσιαστικό του, το ντύσιμο και οι λεπτεπίλεπτοι τρόποι του, παρέπεμπαν σε καλοβαλμένο και φτασμένο επιχειρηματία, έναν μπον βιβαντ που έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι, έχοντας γευτεί τους καλύτερους και ακριβότερους καρπούς της.
Για την κράτηση της βίλας μεσολάβησε ένας συμπατριώτης μας που δήλωσε επιχειρηματίας κι αυτός όμως τελικά αποδείχθηκε πως πρόκειται για έναν ψυκτικό ο οποίος είχε εργαστεί στο πρόσφατο παρελθόν σε ξενοδοχείο στο Βόλο.
Ήταν εκείνος που απευθύνθηκε στον διευθυντή της ξενοδοχειακής μονάδας όπου εργαζόταν, αν τυγχάνει να έχει κάποια γνωριμία στη Μύκονο προκειμένου να εξυπηρετήσει έναν πολύ σπουδαίο Ιταλό πελάτη.
Πράγματι ο διευθυντής του ξενοδοχείου τον σύστησε σε ένα από τα πιο γνωστά ταξιδιωτικά γραφεία του νησιού. Οι υπεύθυνοι του γραφείου του έστειλαν μάλιστα φωτογραφίες από διάφορα σπίτια προκειμένου να διαλέξει ο πελάτης του.
Η άφιξη τους προγραμματίστηκε για τις 5 Ιουλίου και η αναχώρηση για τις 26 Ιουλίου. Πρώτα έφτασαν στη Μύκονο η σύζυγος του με τα δυο παιδιά τους, ενώ εκείνος ήρθε δυο μέρες αργότερα και αφού πρώτα είχε καταβάλει με χρέωση της πιστωτικής του κάρτας το ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο αντιστοιχούσε στην συμφωνηθείσα προκαταβολή για τις συνολικά 179.800 που ήταν και το συνολικό κόστος της κράτησης.
Ο Ιταλός ξεκίνησε τις διακοπές του στη βίλα, δηλώνοντας ενθουσιασμένος για την τοποθεσία, την αρχιτεκτονική του σπιτιού και τις Vip υπηρεσίες που του παρείχαν.
Όσο όμως κυλούσαν οι μέρες, εκείνος δεν έδειχνε διατεθειμένος να καταβάλει το ποσό που υπολείπονταν για να κλείσει ο λογαριασμός, παρά τις συνεχείς οχλήσεις εκ μέρους του ταξιδιωτικού γραφείου.
Ωστόσο, κάποια στιγμή και προφανώς επειδή βρισκόταν υπό πίεση, επιχειρεί να καθησυχάσει τους ανθρώπους του ταξιδιωτικού γραφείου, λέγοντας τους ότι θα έστελνε και το υπόλοιπο ποσό με δυο τραπεζικά εμβάσματα από μια Ελβετική και μια Ιταλική τράπεζα. Όμως τα εμβάσματα δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, διότι ενώ φαινόταν ότι τα χρήματα κατατίθενται στον λογαριασμό του γραφείου, τελευταία στιγμή η συναλλαγή δεν ολοκληρωνόταν, προφανώς επειδή ο πελάτης ακύρωνε το έμβασμα προτού εκταμιευτεί το ποσό των 129.800 ευρώ.
Τελικά ένα ωραίο πρωινό, συγκεκριμένα ξημερώματα Παρασκευής 15 Ιουλίου, ο Ιταλός επιβιβάζεται σε ιδιωτικό τζετ μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του και πετάει για Κωνσταντινούπολη, αφήνοντας σύξυλους τους ανθρώπους του ταξιδιωτικού γραφείου, οι οποίοι αναγκάστηκαν να δώσουν από την τσέπη τους 40.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της βίλας για να τον αποζημιώσουν, ενώ θα διεκδικήσουν τα οφειλόμενα μέσω της δικαστικής οδού, αφού πρώτα καταφέρουν να εντοπίσουν τον Ιταλό αριστοκράτη με τις σφιχτές τσέπες.