Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024 10:07
ΒόλοςΤοπικά

Νέα γιγαντιαία επένδυση της ΕΒΟΛ






Μία νέα μεγάλη επένδυση, αυτή τη φορά στον τομέα της ενέργειας, θα υλοποιήσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου- ΕΒΟΛ, όπως ανακοίνωσε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Νικήτας Πρίντζος.

Η επένδυση θα είναι ύψους 20 -22 εκατομμυρίων ευρώ και όπως υπογράμμισε ο κ. Πρίντζος, “θα είναι προς όφελος όλου του αγροτικού κόσμου της περιοχής μας δηλαδή των αγροτών που βρίσκονται δυτικά της πόλης του Βόλου όπου υπάρχουν 20 χωριά”.

Συγκεκριμένα, η επένδυση του Α.Σ. Βόλου θα αφορά στη δημιουργία δύο φωτοβολταϊκών πάρκων ή αιολικών, ισχύος 36 μεγαβάτ. Στην επένδυση θα μπορούν να συμμετέχουν, σε πρώτη φάση, 500 αγρότες με το ποσό των 3.000 ευρώ. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου και η ΕΒΟΛ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πρίντζος, θα συμβάλει με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει τον αγροτικό κόσμο να υλοποιήσει τις επενδύσεις.

Στόχος είναι στο βάθος 4ετίας οι αγρότες που θα επωφεληθούν να φθάσουν τους 2.000. Οι αγρότες που θα συμμετέχουν ως συνέταιροι στην επένδυση θα έχουν από τον τρίτο χρόνο ετήσιο εισόδημα 4.000 ευρώ, το οποίο θα φθάσει τις 8.000 ευρώ ετησίως μετά από 7 χρόνια.

Ο κ. Πρίντζος ανακοίνωσε επίσης πως άμεσα θα απευθύνει κάλεσμα για δηλώσεις συμμετοχής ενώ ο ίδιος θα ξεκινήσει τις επαφές με την Περιφέρεια, την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, τους βουλευτές του Νομού και τους αρμόδιους υπουργούς για να προχωρήσει η υλοποίηση της επένδυσης. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να βοηθηθεί ο αγροτικός κόσμος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να παραμείνει στα χωριά.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρικού Βόλου, τόνισε ακόμη ότι “ο αγροτικός κόσμος περνά δύσκολα, είναι σε απόγνωση και οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να μείνουν στο χωριό τους. Εμείς στην ΕΒΟΛ πηγαίνουμε καλά και έχουμε κάποιες οικονομικές δυνατότητες και μπορούμε να τους στηρίξουμε”, είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: Είμαστε οι μοναδικοί που προσφέρουμε καλύτερες τιμές στα δημητριακά, πληρώσαμε 21,50 λεπτά το σιτάρι, (καλύτερη στο θεσσαλικό) ακόμη τα έχουμε δεν τα πουλήσαμε, 17 λεπτά το κριθάρι και στα γάλατα είμαστε σε καλύτερες τιμές σε πανελλαδικό επίπεδο. Αλλά η ανάσα που δίνουμε μικρή. Προσπαθήσαμε να ασχοληθούμε με κάτι για να βοηθήσουμε αγρότες και κτηνοτρόφους. Να έχει ένα συμπληρωματικό εισόδημα, τέτοιο που θα του επέτρεπε μαζί με τα λίγα που βγάζει και κυρίως να πετύχει να κάνει αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Ποτέ δεν έγινε χρόνια ολόκληρα. Λίγα στρέμματα έχουν οι αγρότες και με 40 και 50 στρεμ. Δεν μπορεί να ζήσει. Πρέπει να πάει σε δυναμικές καλλιέργειες”.