Νέα πρόκληση από τον Ακάρ: «Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να δει τις ενέργειες της ανυπάκουης Ελλάδας»
Η Τουρκία ανεβάζει ξανά τους τόνους εξαπολύοντας νέα πυρά κατά της Ελλάδας, αυτή τη φορά δια στόματος του Τούρκου Υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.
Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε κατά τη διάρκεια τελετής της Πολεμικής Αεροπορίας ότι «το ΝΑΤΟ και τρίτες χώρες θα πρέπει να δουν τις ενέργειες της Ελλάδας οι οποίες δεν συνάδουν με τη φιλία ή τη συμμαχία».
«Η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Αθήνας που παραβλέπουν το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας», συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.«Η Τουρκική Δημοκρατία θα συνεχίσει να αντεπιτίθεται στην ανυπακοή της Ελλάδας», πρόσθεσε ο Ακάρ, δυναμιτίζοντας κι άλλο το κλίμα των τελευταίων ημερών.
Η Κρήτη «πιθανό σημείο σύγκρουσης», λέει Tούρκος αναλυτής
Ήδη τουρκικά ΜΜΕ ανεβάζουν το θερμόμετρο το τελευταίο διάστημα, αφού έφτασαν να βλέπουν ακόμα και την Κρήτη ως το πιθανότερο σημείο… σύγκρουσης.
Τα εξωφρενικά σενάρια μετέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης. Όπως ανέφερε το CNN Turk έκανε λόγο για εγκατάσταση αμερικανικών πυρηνικών όπλων στο νησί, ενώ όπως προαναφέρθηκε, Τούρκοι αναλυτές τράβηξαν περαιτέρω το σχοινί δείχνοντας την Κρήτη ως πιθανό σημείο σύγκρουσης, καθώς βρίσκεται πάνω στο τουρκολιβυκό μνημόνιο.
«Ίσως είναι προχωρημένες σκέψεις, αλλά υπάρχουν ερωτήματα αν τοποθετηθούν πυρηνικά (στην Κρήτη). Αφού στόχος θα είναι η Ρωσία», αναφέρει παρουσιάστρια του CNN Turk απευθυνόμενη στον Τούρκο στρατιωτικό αναλυτή, Μετέ Γιαράρ.
Αυτός με τη σειρά του απαντά πως «πιθανό σημείο σύγκρουσης θα είναι η Κρήτη. Διότι η συμφωνία που έχουμε υπογράψει με τη Λιβύη, ταυτίζεται σε αυτό ακριβώς το σημείο».
Μάλιστα, κατηγορεί την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών και τη διεκδίκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. «Πριν από τα S-300, πήγαν και στρατιωτικοποίησαν ένα- ένα τα νησιά. Πρώτα ένα όπλο, μετά δύο και πέντε. Αργότερα ένα νησί, δύο νησιά κτλ. Δεν τους έφτασε αυτό, πήγαν και διεκδίκησαν κυριαρχικά δικαιώματα σε νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους».