Σε υγειονομική βόμβα τείνει να εξελιχθεί η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στο λιμάνι του Βόλου. Χιλιάδες νεκρά ψάρια επιπλέουν στα νερά του Παγασητικού κόλπου. Τα ψάρια προέρχονται από τη Λίμνη Κάρλα, η οποία έχει πλημμυρίσει τον περασμένο Σεπτέμβριο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία αποστράγγισης των περιττών υδάτων, που έχουν καλύψει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.
Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα, περίπου χρόνο, αμέσως μετά τις πλημμύρες από Daniels και Elias ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, είχε ζητήσει να κλείσει άμεσα το θυρόφραγμα μέσω του οποίου τα νερά της Κάρλας διοχετεύονται στον Παγασητικό και μάλιστα είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, ακριβώς για να αποφευχθούν τέτοια κρούσματα. Δυστυχώς ο.υτε η Κυβέρνηση, ούτε ο Περιφερειάρχης δέχθηκαν το αίτμα και σήμεα η πόλη πληρώνει και αυτό το τίμημα απο τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Τα ψάρια μέσω του χειμάρρου Ξηριά φτάνουν στα νερά του λιμένος και πεθαίνουν, αφού δεν αντέχουν να ζήσουν στο θαλασσινό νερό.
Ερωτηματικά προκαλούνται από την παρουσία κι άλλων ειδών ψαριών. Η δυσοσμία σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Βόλου είναι έντονη. Συνεργείο του ΟΛΒ μία φορά την ημέρα συγκεντρώνει με απόχες τα νεκρά ψάρια, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν είναι αρκετό.
Ανάμεσα στις προτάσεις πουν έχουν διατυπωθεί δημοσίως συμπεριλαμβάνεται η τοποθέτηση ενός διχτυού στις όχθες του Ξηριά, ώστα τα ψάρια να μη φτάνουν στη θάλασσα, που όμως απρρίφθηκε με το σκεπτικό ότι στο σημείο θα σχηματιζόταν βόθρος με τη συγκέντρωση και άλλων φερτών υλικών και το δίχτυ σύντομα θα καταστρεφόταν
Σήμερα τουρίστες φωτογράφιζαν το αποτρόπαιο θέαμα και διατύπωναν αρνητικά σχόλια για την πόλη.
Καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει όμως και από την πλευρά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ώστε να παρέμβει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράττεται στον Βόλο, πλήττοντας και τον τουρισμό.