Επανέρχεται ο γιατρός και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Γιώργος Μουλάς στην έντονη κριτική του στα πολιτικάντικα τερτίπια του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθ. Τσάμη και τον καλεί να μην εμπλέκει το Σύλλογο με τις πολιτικές του βλέψεις. ” Διάλεξε «ή παπάς – παπάς ή ζευγάς, ζευγάς». Αν έχεις κάτι να αντιπαραθέσεις πολιτικά, κάνε το. Αν επιθυμείς να πάς για δήμαρχος εγώ πάντως, εντελώς φιλικά, σου λέγω, ότι όπως κινείσαι δεν πας πουθενά” αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Μουλάς, όπου αναλυτικά αναφέρει και τα εξής:
“Κύριε Τσάμη,
Έλαβα την από 8-7-2020 επιστολή σου, στην οποία με δυσάρεστη έκπληξη, διαπιστώνω, ότι μάλλον έχεις λάθος απόψεις σε μερικά θέματα.
Θα πρέπει να κατανοήσεις, διότι έχεις διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και μάλλον έχεις εκ νέου πολιτικές βλέψεις, εφόσον ασχολείσαι με τον Δήμο Βόλου, ότι οι πολιτικές θέσεις και δηλώσεις απαντώνται πολιτικά και κρίνονται καθημερινά από τους πολίτες με επισφράγισμα τα αποτελέσματα των εκλογών.
Οι δικές μου απόψεις για το μολυσμένο νερό των Σταγιατών και για το εργοστάσιο – Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων διατυπωθήκανε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με ανοικτή επιστολή μου ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου, σε απάντηση δικών σου τοποθετήσεων.
Σαν κ. Τσάμης μπορείς να κάνεις όσες δηλώσεις επιθυμείς, θα έχεις όμως και τις απαντήσεις σου. Σαν πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου δεν είσαι στο απυρόβλητο ενδεχόμενης κριτικής. Αυτό σημαίνει, ότι είναι δικαίωμα του καθενός ιατρού ή άλλου πολίτη να συμφωνεί ή να διαφωνεί μαζί σου, να κάνει τις επισημάνσεις και τις υποδείξεις του, χωρίς εσύ να τον εγκαλείς. Αυτό κ. Τσάμη σημαίνει δημοκρατία. Δεν είναι δυνατόν όλοι να ακούνε τις απόψεις σου και υποχρεωτικά να συμφωνούν ή να σιωπούν.
Τα θέματα, τα οποία έθιξα στις ανοικτές επιστολές μου, τα επεξήγησα λεπτομερειακά και όλοι οι πολίτες της πόλης, όπως και εσύ υποθέτω, αντιληφθήκαν την αναγκαιότητα χλωρίωσης του νερού στις Σταγιάτες, το ότι το εργοστάσιοΕπεξεργασίας Αποβλήτων, άσχετα με το προϊόν που θα παράγει, δεν ρυπαίνει το περιβάλλον και ότι εσύ κάνεις πολιτικές εκτιμήσεις. Περαιτέρω εξηγήσεις δεν νομίζω ότι χρειάζονται.
Διάβασα σε ΜΜΕ και στο Facebookπολιτικού περιεχομένου δήλωση σου για τον δήμαρχο κ. Μπέο και για την ΑΓΕΤ σύμφωνα με την οποία: «Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης αλλά και της ίδιας της τσιμεντοβιομηχανίας ζητά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης, για τη χθεσινή τοποθέτηση του Αχιλλέα Μπέου, ότι “κάποιοι που σήμερα διαμαρτύρονται τα έπαιρναν από την ΑΓΕΤ”».
Απέφυγες όμως να τοποθετηθείς στις αμέσως προηγηθείσες ανακοινώσεις του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, που έχουν σχέση με το εργοστάσιο – Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων,οι οποίες έχουν σχέση με τις δικές σου ανάλογες ανακοινώσεις. Ο δήμαρχος ανακοίνωσε, ότι το εργοστάσιο – Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων είναι απόλυτα σύμφωνο με το νομοσχέδιο, το οποίο θα ψηφιστεί εντός του μηνός. Σου παραθέτω σχετικό δημοσίευμα από την εφημερίδα Ταχυδρόμος της 9-7-2020.
Κατά την ενημέρωση, ο κ. Μπέος αναφέρθηκε στο νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων που θέτει εντός των ημερών σε διαβούλευση η Κυβέρνηση και στο οποίο περιγράφεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και το μοντέλο ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων με την παραγωγή εναλλακτικού καυσίμου από τα υπολείμματα των μονάδων επεξεργασίας και των Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).
Τα εναλλακτικά καύσιμα θα παράγονται από τρεις ή τέσσερις μονάδες, το συνολικό κόστος κατασκευής των οποίων ενδέχεται να φτάσει τα 800 εκατ. ευρώ. Με την καύση θα περιορίζεται το ποσοστό των απορριμμάτων που οδηγούνται σε ταφή, δηλαδή στις σημερινές χωματερές ή Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).
Για την καύση εξετάζονται δύο σενάρια, με το πρώτο να προβλέπει τη δημιουργία τεσσάρων μονάδων στις οποίες θα διατίθεται το σύνολο των υπολειμμάτων και της παραγόμενης ποσότηταςαπορριμματογενούς καυσίμου (SRF/RDF) της χώρας, με κόστος 805 εκατ. ευρώ.
Το δεύτερο σενάριο προβλέπει πάλι την κατασκευή τεσσάρων μονάδων στις οποίες θα διατίθενται μόνο τα υπολείμματα, ενώ το σύνολο της παραγόμενης ποσότητας απορριμματογενούς καυσίμου θα διατίθεται στην τσιμεντοβιομηχανία, με κόστος 632 εκατ. ευρώ.
«Καμία μονάδα δεν θα χρηματοδοτηθεί για να κατασκευαστεί αν δεν περιλαμβάνει παραγωγή ενέργειας. Είναι νόμος του Κράτους. Κι εμείς δικαιωνόμαστε. Από το 2017 έχουμε έτοιμη τη μελέτη», είπε ο κ. Μπέος καλώντας τον επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ι. Αποστολάκη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλο, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο που γνωμοδότησε αρνητικά στην παραγωγή SRF, να πάρουν θέση. «Η επιστήμη έχει προχωρήσει. Ή θα δεχθούμε πρακτικές του ’60 και του ’70 ή θα αποδεχθούμε τη σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική και θα προχωρήσουμε μπροστά όπως γίνεται παντού στην Ε.Ε.», σημείωσε ο κ. Μπέος.
Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε ότι με την κατασκευή του εργοστασίου και ο Δήμος θα γλιτώσει υπέρογκα πρόστιμα και το περιβάλλον θα προστατευτεί. «Θα σταματήσουν όμως και οι χαβαλέδες τύπου Βολιώτη και Λημνιού με τους οποίους φοβόσασταν να έρθετε σε σύγκρουση», πρόσθεσε.
Για το θέμα αυτό, που μας απασχολεί δεν παίρνεις θέση! Μάλλον δεν σε συμφέρει διότι ο Δήμος Βόλου δικαιώνεται πανηγυρικά για τον σχεδιασμό του.
Τα θέματα του εργοστασίου – ΜΕΑ και των μολυσμένων νερών των Σταγιατών από ότι φαίνεται θα απασχολήσουν ξανά το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βόλου. Πεδίον δόξης λαμπρόν να έλθεις, ακόμα και αν δεν είναι στην ημερήσια διάταξη, να αναπτύξεις τις θέσεις σου και να λάβεις τις δέουσες απαντήσεις από τον δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.
Πολιτικά, έχω την διαδρομή μου και εσύ την δική σου. Διάλεξε «ή παππάς – παππάς ή ζευγάς, ζευγάς». Αν έχεις κάτι να αντιπαραθέσεις πολιτικά, κάνε το. Αν επιθυμείς να πάς για δήμαρχος εγώ πάντως, εντελώς φιλικά, σου λέγω, ότι όπως κινείσαι δεν πας πουθενά.
Μην εμπλέκεις τον Ιατρικό Σύλλογο με τις πολιτικές σου βλέψεις.
Σε περιμένω μετά χαράς στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Φιλικά
Γιώργος Μουλάς
ΥΓ Αν συνεδριάσει το ΔΣ, ας διαβαστεί η επιστολή μου”