Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, 2025 01:18
ΒόλοςΤοπικά

Ο Χρήστος Μπουκώρος για τα δημόσια έργα και τον Περιφερειακό Δακτύλιο Βόλου






Στον Περιφερειακό Δακτύλιο του Βόλου αναφέρθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με αφορμή τη συζήτηση για τα δημόσια έργα στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας στην τοποθέτησή του, «το έργο του Περιφερειακού Δακτυλίου του Βόλου είναι ένα έργο που γίνεται με κατάτμηση και που εξακολουθεί να παραμένει ημιτελές. Κατασκευάζεται επί 20 ολόκληρα χρόνια, έχουμε πληρώσει 150 εκατομμύρια ευρώ και Περιφερειακό Δακτύλιο ο Βόλος δεν διαθέτει! Πρώτο τμήμα, δεύτερο τμήμα, εργολαβίες σκούπα, απαλλοτριώσεις στα ύψη. Πολλά χρήματα και δεν είναι ούτε κατά το ένα τρίτο κατασκευασμένος ο δρόμος. Πρόκειται για ένα έργο «τυφλό» που δεν καταλήγει πουθενά, μετά από δαπάνες 150 εκατομμυρίων. Αυτό είναι μια διαχρονική πολιτική ευθύνη του συστήματος. Γιατί από την ώρα που η Αριστερά έχει κυβερνήσει, αναλογικά, έχει και αυτή τις ευθύνες της».
Μεταξύ άλλων, κατά τη συζήτηση για τα δημόσια έργα στην επιτροπή της Βουλής, ο Χρήστος Μπουκώρος αναφέρθηκε και στη μέθοδο της κατάτμησης των έργων -που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- και στα προβλήματα που αυτή επέφερε στην υλοποίησή τους.
Χαρακτηριστικά τόνισε ότι, «εμείς στη Νέα Δημοκρατία και ως αντιπολίτευση είχαμε στηλιτεύσει τη μέθοδο της κατάτμησης των δημοσίων έργων και ως κυβέρνηση εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε το ίδιο.

Κατά συνέπεια, ο Υπουργός Υποδομών, ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνηση επιθυμούν να επιστρέψουμε στην μέθοδο της παραχώρησης των έργων, γιατί με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκαν τα μεγαλύτερα τμήματα των οδικών αξόνων της χώρας, γιατί είναι ένας αξιόπιστος τρόπος, είναι μια μέθοδος αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταξιωμένη παγκοσμίως. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε δεσμευτεί για την αλλαγή του τρόπου υλοποίησης των έργων, διότι η μέθοδος των παραχωρήσεων διασφαλίζει αυτό που δεν διασφάλιζε η κατάτμηση των έργων, την τήρηση του χρονοδιαγράμματος, καθώς είναι αυτή που αυξάνει την υπεραξία των δημοσίων έργων και κατ’ αυτόν τον τρόπο επιστρέφουν οι πόροι στην κοινωνία».