Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, 2025 15:08
Άλλες Ειδήσεις

Οι άνδρες λένε ψέματα για το μήκος του ανδρικού μορίου τους και του ύψους τους: Το επιβεβαιώνει μελέτη






Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο, όταν ένας άνδρας να ρωτάται για το ύψος του, να προσθέτει 2-3 πόντους παραπάνω. Υπάρχουν κι αυτοί βέβαια που το… τερματίζουν προσθέτοντας ακόμα περισσότερους. Το ίδιο ισχύει όταν ο άντρας ρωτάται και για το μέγεθος του ανδρικού του μορίου.

Μια μελέτη εξέτασε αυτό το φαινόμενο και διαπίστωσε ότι τα μεγέθη είναι πολλές φορές λίγο έως πολύ μεγαλύτερα από αυτά που ισχύουν στην πραγματικότητα.

Οι ερευνητές δημοσίευσαν τα αποτελέσματά τους στο περιοδικό Frontiers in Psychology και εκτός από την εξέταση της προσδοκίας έναντι της πραγματικότητας, έλαβαν υπόψη τους επίσης, τι απαντήσεις θα έπαιρναν, εάν οι συμμετέχοντες πληρώνονταν για την μελέτη.

Οι μελετητές έγραψαν: «Όλες οι μετρήσεις εκτός από το βάρος, βρέθηκαν σταθερά πάνω από τον μέσο όρο του πληθυσμού (ύψος και μέγεθος μορίου).

Επιπλέον, η ομάδα των συμμετεχόντων που έλαβε τη χαμηλότερη χρηματική ανταμοιβή, έδειξε μια ιδιαίτερα ισχυρή απόκλιση από τον μέσο όρο πληθυσμού στο μέγεθος του ανδρικού μορίου.

Αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι μελέτες που βασίζονται σε μετρήσεις που αναφέρουν οι ίδιοι οι άνδρες για ορισμένα μέρη του σώματός τους, θα πρέπει να ερμηνεύονται με μεγάλη προσοχή, ενώ οι υψηλότερες χρηματικές ανταμοιβές φαίνεται να βελτιώνουν ελαφρώς την ποιότητα των δεδομένων».

Οι ερευνητές επέλεξαν συγκεκριμένους «σωματικούς δείκτες» όπως το ύψος, το βάρος και το μέγεθος του ανδρικού μορίου επειδή όλα αυτά «συνδέονται με την αρρενωπότητα». Εξετάζοντας όλα τα δεδομένα διαπίστωσαν ότι το μέγεθος του ανδρικού μορίου φαίνεται να έχει μεγάλη σημασία στην ψυχολογία ορισμένων ανδρών.

Η ομάδα που έκανε την έρευνα τόνισε επίσης, πώς το υπερβολικό ύψος χρησιμοποιείται συχνά από τους άνδρες σε ιστότοπους γνωριμιών «για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να βρουν ταίρι».

Επίσης, ανακάλυψαν ότι μέσο αυτο-αναφερόμενο μέγεθος ανδρικού μορίου ήταν 21,1% πάνω από τον μέσο όρο του ευρύτερου πληθυσμού της Δανίας. Πρόκειται δηλαδή, για τεράστια απόκλιση.

Τέλος κατέληξαν ότι οι άνδρες λένε πιο συχνά ψέματα για το μέγεθος του μορίου τους σε σχέση με το ύψος ή το βάρος τους, πολύ απλά επειδή είναι καλά κρυμμένο μέσα στα ρούχα.