Πέμπτη, 20 Μαρτίου, 2025 11:09
Αθλητικά

Ώρα… κορυφής για την Εθνική ομάδα κόντρα στη Σκωτία






Ραντεβού με την… ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει η Εθνική Ελλάδας, που φιλοξενεί τη Σκωτία (21:45, Alpha TV, Novasports Prime), για τα μπαράζ ανόδου στην πρώτη κατηγορία του Nations League.

Επιστροφή στη δράση για τη Γαλανόλευκη, που μετά το εξαιρετικό Nations League που έκανε το φθινόπωρο, χάνοντας μόλις στην ισοβαθμία με την Αγγλία την πρωτιά του ομίλου της, θέλει να ολοκληρώσει ακόμα μία σπουδαία επιτυχία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο τιμόνι της: να ανέβει στην πρώτη κατηγορία της διοργάνωσης. Στην ελίτ. Εκεί όπου θα βρίσκονται οι καλύτερες εθνικές ομάδες της Ευρώπης.

Το έργο της δεν θα είναι εύκολο απέναντι στην πάντα σκληροτράχηλη Σκωτία, πλην όμως μία ομάδα απολύτως στα μέτρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που βρίσκεται χαμηλότερα στο ranking της FIFA (στο Νο.45 η Σκωτία, στο 39 η Ελλάδα).

Δεν λείπουν τα προβλήματα για τη Γαλανόλευκη, καθώς απουσιάζουν οι τραυματίες Μπακασέτας και Κουρμπέλης. Τη θέση του δεύτερου πιθανότατα θα πάρει ο Χρήστος Ζαφείρης, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο για τον Πέτρο Μάνταλο δίπλα στον Σιώπη, με τον Κωνσταντέλια ή τον Ζαφείρη σε πιο προωθημένο ρόλο, θέση που διεκδικεί και ο Πέλκας.

Κάτω από τα γκολπόστ είναι πιθανό να δούμε αλλαγή, με τον Τζολάκη αντί του Βλαχοδήμου. Οι Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας στην άμυνα, οι Μασούρας-Τζόλης στα δύο άκρα της επίθεσης και ένας εκ των Παυλίδη ή Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Όσο για τους Σκωτσέζους αναμένονται με σχηματισμό 4-2-3-1: τον Γκόρντον στο τέρμα, τους Ράλστον, Σούταρ, ΜακΚένα, Ρόμπερτσον στην άμυνα, οι Γκλίμουρ, ΜακΛιν αμυντικοί χαφ, οι ΜακΓκιν, ΜακΤόμινεϊ, Τίερνι τριπλάδα πίσω από τον Τσε Άνταμς.