Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ο ορισμός των Εξεταστικών Κέντρων για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ.
Τα 22 εξεταστικά κέντρα στη Μαγνησία για τα ΓΕΛ είναι τα εξής:
- 1ο ΓΕ.Λ. ΒΟΛΟΥ- ΒΟΛΟΣ
- 2ο ΓΕ.Λ. ΒΟΛΟΥ- ΒΟΛΟΣ
- 3ο ΓΕ.Λ. ΒΟΛΟΥ- ΒΟΛΟΣ
- 4ο ΓΕ.Λ. ΒΟΛΟΥ- ΒΟΛΟΣ
- 5ο ΓΕ.Λ. ΒΟΛΟΥ- ΒΟΛΟΣ
- 6ο ΓΕ.Λ. ΒΟΛΟΥ- ΒΟΛΟΣ
- 7ο ΓΕ.Λ. ΒΟΛΟΥ- ΒΟΛΟΣ
- 8ο ΓΕ.Λ. ΒΟΛΟΥ- ΒΟΛΟΣ
- 1ο ΓΕ.Λ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ- Ν. ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΥ
- 2ο ΓΕ.Λ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ- Ν. ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΥ
- ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ- ΒΟΛΟΣ
- ΓΕ.Λ. ΑΓΡΙΑΣ- ΑΓΡΙΑ ΒΟΛΟΥ
- ΓΕ.Λ. ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ- ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ
- ΓΕ.Λ. ΖΑΓΟΡΑΣ- ΖΑΓΟΡΑ
- ΓΕ.Λ. ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ- ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ
- ΓΕ.Λ. ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ- ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ
- ΓΕ.Λ. Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ- Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΣ
- ΓΕ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ- ΑΛΜΥΡΟΣ
- Γ/ΣΙΟ ΜΕ Λ.Τ. ΣΟΥΡΠΗΣ- ΣΟΥΡΠΗ
- ΓΕ.Λ. ΣΚΙΑΘΟΥ- ΣΚΙΑΘΟΣ
- ΓΕ.Λ. ΣΚΟΠΕΛΟΥ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ
- Γ/ΣΙΟ -Λ.Τ. ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ- ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ
Τι αλλάζει φέτος
Αλλαγές υπάρχουν ακόμα και στη κατάθεση δυο μηχανογραφικών, στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), στην αλλαγή του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές, στην ενημέρωση των υποψηφίων με SMS. Επίσης, επανέρχονται οι Συντελεστές Βαρύτητας του 2019 για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Κατάθεση δυο μηχανογραφικών
Δίνεται για πρώτη φορά φέτος, η δυνατότητα για υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτηση σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. Συνεπώς, ένας/μια υποψήφιος μπορεί να υποβάλει παράλληλα μηχανογραφικό για είσοδο σε ΑΕΙ, βάσει της επίδοσής του/της στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ βάσει του απολυτηρίου του/της και επιπλέον κριτηρίων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ.
Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
Το υπουργείο προχώρησε στη θέσπιση Συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και Συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Αριθμός εισακτέων
Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Αύξηση θέσεων σημειώνεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε Τμήματα «με αναμενόμενη αύξηση της απορρόφησης των αποφοίτων τους από την αγορά εργασίας», όπως π.χ. στα Τμήματα Επιστημών Αγωγής στην Πρώιμη και Παιδική Ηλικία, στα Τμήματα Νηπιαγωγών, στα Τμήματα Πληροφορικής, στην Κτηνιατρική, επισημαίνει το υπουργείο.