Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας μετά την δημοσιοποίηση εγγράφων επιθεωρητών ελεγκτών περιβάλλοντος που ταυτίζουν τη δυσοσμία που επικρατεί στον Βόλο με αυτή που κυριαρχεί στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας την οποία καταγγέλλουν επίσης, για μη λειτουργία του αντιρυπαντικού συστήματος , κατηγορεί την Περιφέρεια και προσωπικά την Δωροθέα Κολυνδρίνη για την απόκρυψη των στοιχείων.
“Για μια ακόμα φορά η Περιφέρεια Θεσσαλίας πιάστηκε, όχι μόνο «με τη γίδα στην πλάτη», αλλά και να «κρύβει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί», στην υπόθεση της Χαλυβουργίας Βελεστίνου.
Εδώ και ένα χρόνο η Αντιπεριφερειάρχης Κ. Κολυνδρίνη είχε πει ότι γνωρίζει τον υπεύθυνο για τη μυρωδιά πλαστικού στην πόλη του Βόλου και το κράτησε για τον εαυτό της. Τα όσα έγγραφα αποκαλύφθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας αποκαλύπτουν ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αδράνησε στις διαπιστώσεις των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ότι οι διαφυγές αερίων από τη Χαλυβουργία Βελεστίνου ήταν μεγάλες και είχαν ως αιτία τη μη λειτουργία φίλτρων και συστημάτων απορρύπανσης. Αδράνησε ακόμα στις εισηγήσεις των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για κλείσιμο της βιομηχανίας αυτής. Αδράνησε ακόμα να κάνει μετρήσεις επί του εδάφους για την τυχόν ύπαρξη στο έδαφος χημικών ρύπων, όπως είναι οι διοξίνες, τα φουράνια και τα βαρέα μέταλλα. Και αυτό παρόλο που το 2007 είχε διαπιστωθεί η ύπαρξη τέτοιων ουσιών στο έδαφος, πέριξ του ίδιου εργοστασίου, με αποτέλεσμα την καταστροφή φυτικού και ζωικού κεφαλαίου της περιοχής. Όλα αυτά τα απέκρυψε από την τοπική κοινωνία, ενώ δεν είχε τέτοιο δικαίωμα”, αναφέρει η Περιβαλλοντική.
Σημειώνει οτι οαρά τις αλλεπάλληλες δηλώσεις για άμεσες ανακοινώσεις για τις μετρήσεις ρύπων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα αποτελέσματα της περίφημης «ολφακτομετρίας» και ακόμα και των μετρήσεων στο έδαφος πέριξ της ΑΓΕΤ από το Δημόκριτο για επικίνδυνους χημικούς ρύπους, μέχρι σήμερα δεν έχει τίποτα από αυτά ανακοινώσει.
Η «ελέω Θεού» Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει σοβαρές ευθύνες απέναντι στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, για τα προβλήματα υγείας στον πληθυσμό του Βόλου, πράγμα που έχει αποδειχθεί από επιδημιολογικές μελέτες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δεν έχει τέτοιο δικαίωμα. Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια και αν αυτοί που έχουν εκλέξει προστατεύουν την υγεία τους.
Οι πολίτες του Βόλου παρακολουθούν, κρίνουν και αγωνίζονται. Σε αυτούς τους αγώνες οφείλεται το γεγονός ότι δεν τόλμησε η ΑΓΕΤ να ζητήσει να καίει το περιεχόμενο των πράσινων κάδων στο Βόλο, όπως έχει ζητήσει να κάνει, στο Αλιβέρι η ΑΓΕΤ και στα Δερβενοχώρια ο Τιτάνας, για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Ο κ. Αγοραστός και η κ. Κολυνδρίνη να είναι σίγουροι ότι οι αγώνες των πολιτών θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Προς το παρόν μόνο μία λέξη ταιριάζει για την πολιτική τους Αίσχος”