Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025 05:03
ΕλλάδαΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια γνωστά ονόματα χάνουν σε πλειστηριασμούς ακίνητα-φιλέτα, βίλες στην Εκάλη και τη Μύκονο (pics)






Βγαίνουν σήμερα στο σφυρί από βιομηχανικά κτίρια και ακίνητα φιλέτα, μέχρι και…παγοδρομικό κέντρο- Οι βίλες της Εκάλης και της Μυκόνου, τα οικόπεδα του Γ. Μουρτζούχου (Mis Raxevsky) και ο Γ. Μαρούλης –

Μία ακόμη καταιγίδα «επώνυμων» και…ανώνυμων σφυριών αναμένεται σήμερα, καθώς, όπως αποκαλύπτει το newmoney, ανάμεσα στους 160 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς περιλαμβάνονται από βιομηχανικά κτίρια, ακίνητα-φιλέτα, βίλες στην Εκάλη και τη Μύκονο μέχρι και ένα «παγωμένο» παγοδρομικό κέντρο.

Τα βιομηχανικά κτίρια

Την κούρσα σε επίπεδο τιμής πρώτης προσφοράς οδηγεί το ακίνητο της ACN ΑΒΕΕ, εταιρείας κλιματιστικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, συμφερόντων της οικογένειας Θεοχαρόπουλου.

Το ακίνητο βρίσκεται στη Μεταμόρφωση επί της οδού Σωρού, στο ύψος του 12ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Πρόκειται για βιομηχανική εγκατάσταση, η οποία αναπτύσσεται σε οικόπεδο10.261,14 τ.μ. και απαρτίζεται από τρία κτίρια.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Το πρώτο αποτελείται από γραφεία ισογείου και πρώτου ορόφου και ισόγειο αποθήκη και έχει συνολική επιφάνεια 2.365 τ.μ. Το δεύτερο και το τρίτο στεγάζουν βιομηχανικούς χώρους και έχουν συνολική επιφάνεια 975 τ.μ. και 816 τ.μ. αντίστοιχα. Επισπεύδουσα είναι η «Κάργκο Μπουκ Ναυτιλιακή Μεταφορική Α.Ε.» και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 3,4 εκατ. ευρώ.

Η ACN, όπως προκύπτει από τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις είχε το 2020 κύκλο εργασιών 1.181.729,86 ευρώ έναντι 622.970,07 ευρώ της προηγούμενης χρήσης και παρουσίασε ζημίες 82.606,78 ευρώ έναντι κερδών 100.819,53 ευρώ. Σημειώνεται ότι αν και οι πωλήσεις της εταιρείας παρουσίασαν αύξηση 90% λόγω της αυξημένης ανταγωνιστικότητας το μικτό κέρδος ήταν μόλις 7,5% περίπου. Επίσης η απόρριψη των πεπαλαιωμένων κλιματιστικών για ανακύκλωση με πολύ μικρό αντάλλαγμα ώθησαν σε μηδαμινή κερδοφορία.

Άλλη μια εταιρεία που βρίσκεται αντιμέτωπη με το ηλεκτρονικό σφυρί είναι η «Νικ. Βαγγελάτος Εσαγωγές- Εξαγωγές, Παραγωγή και Εμπορία Αγροτικών Προϊόντων», της οικογένειας Βαγγελάτου. Σήμερα έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 2.046,54 τ.μ. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη όπου έχουν ανεγερθεί κτιριακές εγκαταστάσεις αποθήκευσης – διαλογής, συσκευασίας και συντήρησης αγροτικών προϊόντων σε ψυκτικούς θαλάµους.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν δύο υπόγειους χώρους συνολικού εµβαδού 1.939,95 τ.μ., ισόγειο 969,97 τ.μ. και πρώτο όροφο εµβαδού 663,24 τ.μ.

Επισπεύδουσα είναι η Dole Fresh Hellas LTD και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.947.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι η εταιρεία το 2020 είχε μηδενικό τζίρο, ενώ μόλις χθες αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά επί της αίτησης της περί λήψης προληπτικών μέτρων σύμφωνα με το Ν.4738/2021 («Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας»). Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, αναστέλλοντας τα πάσης φύσεως ατομικά διωκτικά μέτρα των πιστωτών κατά της αιτούσας (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών μέτρων και των εκκρεμών ή μη μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης) μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης στις 29 Μαρτίου.

Το πρώην ΙΚΑ Γλυφάδας

Ένα ακίνητο φιλέτο πάνω στην παραλιακή λεωφόρο της Γλυφάδας που ανήκε στην εταιρεία «Μ. Παπαθάνος Α.Ε.» θα βγει για ακόμη μια φορά στο σφυρί, αλλά με διαφορετική τιμή πρώτης προσφοράς. Κατόπιν προσφυγής της εταιρείας η αρχική τιμή εκκίνησης είχε αυξηθεί από το δικαστήριο στα 4.350.000 ευρώ, ενώ τον Ιανουάριο βγήκε με τιμή εκκίνησης 3.480.000 ευρώ.

Σήμερα βγαίνει, -με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς-, με τιμή πρώτης προσφοράς ίση προς το 65% της αρχικώς ορισθείσας, δηλαδή στα 2.827.500 ευρώ. Πρόκειται για ένα οικόπεδο μαζί με το πολυώροφο κτίριο όπου στεγαζόταν κατά το παρελθόν το ΙΚΑ Γλυφάδας.

Ειδικότερα πρόκειται για το ήμισυ (1/2) εξ αδιαιρέτου, άρτιου και οικοδομήσιμου οικοπέδου, μετά της επ’ αυτού οικοδομής, που βρίσκεται στο Δήμο Γλυφάδας, με πρόσοψη στην παραλιακή, έκτασης 1.040 τ.μ.

Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο 674,40 τ.μ., ισόγειο 198 τ.μ., τέσσερις ορόφους των 250 τ.μ. έκαστος και δώμα 30 τ.μ.

Οι δύο «επώνυμες» βίλες σε Μύκονο και Εκάλη

Στο στόχαστρο των πλειστηριασμών θα βρεθούν και δύο βίλες εταιρειών που στο παρελθόν τουλάχιστον ήταν συμφερόντων της Αλεξάνδρας Τερζή-Χανδρή. Η πρώτη είναι η γνωστή περίπτωση της Calle Mar Α.Ε. (Κάγιε Μαρ Κτηματική) που κατέχει ακίνητο στην περιοχή Κανάλια της Μυκόνου.

Οφειλέτης είναι η λιβεριανή Coast Services Ltd., ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 800.000 δολάρια (679.694 ευρώ) «με ρητή επιφύλαξη για την είσπραξη του υπολοίπου ποσού της προσημείωσης υποθήκης (2.934.702,86 ευρώ)».

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για δύο κάθετες ιδιοκτησίες που είναι λειτουργικά ενωμένες και αποτελούν μια ενιαία κατοικία με συνολικό εμβαδό 589,80 τ.μ., γκαράζ 40,30 τ.μ., πισίνα κ.ά.Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.640.000 ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Intrum.

Η δεύτερη είναι η εταιρεία «Βικτόρια Κτηματική Α.Ε.» και ο πλειστηριασμός αφορά κατοικία στην Εκάλη, που έχει ανεγερθεί σε τμήμα οικοπέδου, επιφανείας 1.206,86 τ.μ., με ποσοστό συνιδιοκτησίας στο όλο οικόπεδο 663/1000. Η κατοικία που αποκτήθηκε από την εταιρεία το Νοέμβριο του 2006, αποτελείται από ισόγειο επιφανείας 266,82 τ.μ., και υπόγειο, επιφανείας 102,90 τ.μ.

Η κατάσχεση έγινε για ποσό 200.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης) και η τιμή πρώτης προσφοράς στο σημερινό πλειστηριασμό (με επισπεύδουσα την Intrum) έχει οριστεί στις 815.585 ευρώ.

Τα οικόπεδα του Γ. Μουρτζούχου στην Πάτρα και ο Γ. Μαρούλης

Με ακόμη ένα σφυρί βρίσκεται αντιμέτωπος ο Γιώργος Μουρτζούχος, συνιδρυτής της πτωχευμένης εταιρείας γυναικείας ένδυσης Miss Raxevky, καθώς και ο γιος του Αχιλλέας.

Αυτή τη φορά για τέσσερα οικόπεδα στην Πάτρα στην περιοχή Προφήτης Ηλίας» (Γηροκομείο) ή «Αρόη». Πρόκειται ειδικότερα για οικόπεδα 2.051,57τ.μ., 222,32τ.μ., 1695 τ.μ. και 563 τ.μ. που βγαίνουν με τιμές εκκίνησης 207.000 ευρώ, 23.000 ευρώ, 173.000 ευρώ και 55.000 ευρώ, με επισπεύδουσα την Cepal. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε βγει στο σφυρί και η βίλα του Γ. Μουρτζούχου στην Εκάλη.

Ακόμη, σήμερα θα εκτεθεί και πάλι σε πλειστηριασμό το ξενοδοχείο 4 αστέρων με 11 δωμάτια της εταιρείας Ν. Αλυσανδράτος ΑΞΕ στην περιοχή Ερίσου της Κεφαλονιάς.

Αποτελείται από πέντε αποπερατωμένα κτίρια και ένα ημιτελές, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο των οπτοπλινθοδομών, και η τιμή εκκίνησης είναι στα 1.286.000 ευρώ.

Και για τον άλλοτε κραταιό εργολάβο Γιάννη Μαρούλη και συγκεκριμένα για την εταιρεία «Ι. Μαρούλης Α.Ε.» που εδρεύει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κεφαλονιά, θα χτυπήσει σήμερα το ηλεκτρονικό σφυρί. Αφορά επτά οριζόντιες ιδιοκτησίες, που περιλαμβάνουν καταστήματα και γραφεία στο Αργοστόλι που βγαίνουν με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς 615.000 ευρώ. Επισπεύδουσα είναι η Special Financial Solutions.

Το «παγωμένο» Παγοδρομικό Κέντρο

Για τρίτη φορά θα βγει σήμερα και το ακίνητο της εταιρείας «Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Ανώνυμος Εταιρεία Εμπορικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων» στο Μαρούσι.
Η κατάσχεση είχε γίνει στις 20 Ιουλίου 2020 από την Cepal Hellas και ο αρχικός πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για τις 10 Μαρτίου 2021, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Έτσι το πρώτο σφυρί, με τιμή πρώτης προσφοράς 1,6 εκατ. ευρώ χτύπησε χωρίς αποτέλεσμα τον Ιούλιο και ξαναχτύπησε τον Νοέμβριο.

Η εταιρεία σχεδίαζε τη δημιουργία ενός πρότυπου αθλητικού κέντρου με παγοδρόμιο και πισίνα. Μια ιστορία που ξεκίνησε ουσιαστικά το 2004 και έληξε άδοξα λίγα χρόνια αργότερα.
Το αθλητικό κέντρο θα στηνόταν σε ένα οικόπεδο 7,5 στρεμμάτων στη Φραγκοκλησιά Αμαρουσίου και το πλάνο είχε πάρει το «πράσινο φως» και τις απαραίτητες εγκρίσεις από το 2006.

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα αναπτυσσόταν σε τρία επίπεδα και θα περιλάμβανε παγοδρομική πίστα, πισίνα, χώρους διοίκησης, υποστήριξης, μηχανολογικών εγκαταστάσεων και πάρκινγκ.

Ωστόσο, η ανέγερση του αθλητικού κέντρου διακόπηκε δυνάμει προσωρινής διαταγής του ΣτΕ στις 7 Σεπτεμβρίου 2007 ενώ βάσει της απόφασης του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ 2088/2010, ακυρώθηκε η υπ’ αριθ. 201/27.8.2007 οικοδομική άδεια της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου. Έτσι, το σχέδιο ναυάγησε και ξεκίνησε η περιπέτεια των πλειστηριασμών.

Εδώ και χρόνια πλέον στο σημείο που θα στηνόταν το αθλητικό κέντρο «δεσπόζουν» μόνο τα τσιμεντένια απομεινάρια για ό,τι πρόλαβε να χτιστεί μέχρι να έρθει το δικαστικό «πάγωμα».

Όπως αναφέρεται και στην σχετική έκθεση, «διαπιστώθηκε ότι μόνο τμήμα της πρώτης στάθμης (υπόγειο) του αθλητικού κέντρου έχει κατασκευαστεί. Το εν λόγω τμήμα βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης φέροντα οργανισμού (οπλισμένο σκυρόδεμα). Επιπλέον, έχει ολοκληρωθεί η βάση και το περίγραμμα της κολυμβητικής δεξαμενής διαστάσεων 25 x15 μέτρων».

Το οικόπεδο αγοράστηκε από την εταιρεία το 2004, ενώ υπάρχουν δύο προσημειώσεις υποθήκης υπέρ της Alpha Bank εγγραφείσες τον Φεβρουάριο του 2004 για 3,5 εκατ. ευρώ και τον Φεβρουάριο του 2008 για 3,7 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο (πρώην αγροτεμάχιο) σύμφωνα με την Έκθεση Εκτίμησης είναι πλέον οικόπεδο λόγω ένταξης της περιοχής στο σχέδιο πόλεως και σχετικής εφαρμογής πολεοδομικής μελέτης και το τελικό μέγεθος του προσδιορίζεται σε 5.158,12 τ.μ.

Πηγή: newmoney.gr