Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση του 47χρονου ψευτογιατρού Νίκου Κοντοστάθη, σε µια προσπάθεια να εντοπιστούν γιατροί που µπορεί να βοηθούσαν τον «ογκολόγο» να εισέρχεται ανενόχλητος σε νοσοκοµεία και κλινικές ή ακόµα και σε χώρους χειρουργείων. Οι δύο γιατροί που κατηγορούνται ότι εν γνώσει τους βοήθησαν τον «Νικόλαο Κόντο», όπως συστηνόταν ο 47χρονος, φαίνεται ότι δεν ήταν οι µόνοι που συνεργάστηκαν µαζί του. Η έρευνα του Τµήµατος Προστασίας Περιουσιακών ∆ικαιωµάτων της Ασφάλειας Αττικής εστιάζεται στην αποκάλυψη του δικτύου που είχε αναπτύξει ο ψευτογιατρός, στο οποίο εκτιµάται ότι εµπλέκεται τουλάχιστον ένας γιατρός δηµόσιου νοσοκοµείου της Αττικής. Ακόµα, ωστόσο, δεν έχει γίνει σαφές εάν αυτός ο γιατρός, που δεν έχει ακόµα ταυτοποιηθεί, γνώριζε ή όχι τη δράση του Κοντοστάθη.
Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας προχωρά µιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» σε σοβαρές καταγγελίες που βασίζονται σε νέα στοιχεία τα οποία φτάνουν στο γραφείο του και αφορούν σε φωτογραφικά ντοκουµέντα που εµφανίζουν τον Νίκο Κοντοστάθη µέσα σε χειρουργεία, έχοντας δίπλα του πραγµατικούς γιατρούς και νοσηλευτές. «Στο υλικό αυτό φαίνεται ο Κοντοστάθης να φοράει χειρουργική ποδιά και να βρίσκεται δίπλα σε πραγµατικές νοσοκόµες χειρουργείου, γνωστής κλινικής των Αθηνών. Συγχρόνως µας εστάλη από εντολέα µας φωτογραφία σκευάσµατος, το οποίο έχει χορηγήσει ο Κοντοστάθης µαζί µε άλλον γιατρό συγκεκριµένης κλινικής. Στην ετικέτα του σκευάσµατος εκτός της ονοµασίας του δήθεν φαρµάκου υπάρχει το ψεύτικο επώνυµο ‘‘Κόντος’’ και το κανονικό επώνυµο του γιατρού της κλινικής».
Εξονυχιστικός έλεγχος
Καλά πληροφορηµένες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι οι νέες φωτογραφίες του Κοντοστάθη σε χειρουργεία ελέγχονται εξονυχιστικά τις τελευταίες 10 ηµέρες και γίνεται προσπάθεια ταυτοποίησης γιατρών και νοσηλευτών. Μάλιστα πραγµατοποιήθηκε αυτοψία ανδρών της Ασφάλειας σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα, σε µια προσπάθεια ταυτοποίησης του χώρου µέσω του φωτογραφικού υλικού. Ωστόσο, οι αστυνοµικοί κατέληξαν στο συµπέρασµα ότι οι λήψεις πιθανότατα δεν έγιναν εκεί, αλλά σε µεγάλο δηµόσιο νοσοκοµείο της Αττικής. Τα ερωτήµατα που ζητούν απαντήσεις είναι εάν οι γιατροί που εµφανίζονται µαζί µε τον ψευτογιατρό γνώριζαν τη δράση του και πώς ο 47χρονος απέκτησε πρόσβαση σε νοσοκοµεία ή κλινικές, παρακάµπτοντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.
Παράλληλα εξετάζονται συνολικά 20 νέες καταθέσεις που ελήφθησαν από τους 52 πολίτες που τηλεφώνησαν στην ΕΛ.ΑΣ. για να καταγγείλουν τον Κοντοστάθη, µετά τη σύλληψή του και τη δηµοσίευση της φωτογραφίας του. Το θύµα του ψευτογιατρού που εκπροσωπείται από τον κ. Κούγια είχε σταµατήσει τη θεραπεία του για σκλήρυνση κατά πλάκας το 2016 και για τέσσερα χρόνια ακολουθούσε απατηλή θεραπεία. «Οπως µας κατήγγειλε, τα ραντεβού και οι επισκέψεις γίνονταν στο γραφείο του ηγουµένου γνωστής Μονής του Βόλου. Κατόπιν αυτού µέρα µε τη µέρα γίνονται όλο και βασιµότερες οι εκδοχές της επεκτάσεως της ποινικής δίωξης τόσο για το αδίκηµα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση όσο και για το αδίκηµα της βαριάς σκοπούµενης σωµατικής βλάβης. Το ίδιο ισχύει και για την εκδοχή της διεύρυνσης του αριθµού των προσώπων που είτε ήταν συνεργοί είτε συναυτουργοί του Κοντοστάθη» υποστηρίζει ο Αλέξης Κούγιας.
Αποκαλυπτική για την πρόσβαση που είχε ο 47χρονος «ογκολόγος» σε µοναστήρια είναι η κατάθεση µοναχής, η οποία εµφανίστηκε στους αστυνοµικούς µε την ιδιότητα της «υπεύθυνης για ιατρικά θέµατα των αδελφών». Η µοναχή ισχυρίστηκε ότι ο «κύριος Κόντος» έσωσε µία γυναίκα που έπασχε από καρκίνο και από τότε η φήµη του διαδόθηκε, µε συνέπεια η Μονή να τον εµπιστεύεται απόλυτα για τα ιατρικά θέµατα. «Το έτος 2016, µέσω πνευµατικού γέροντα, ο οποίος έχει κοιµηθεί, το µοναστήρι ήρθε σε επαφή µε τον Νικόλαο Κόντο, ο οποίος µας συστήθηκε ως γιατρός, εξαιτίας προβλήµατος υγείας, καρκίνου, της αδελφής…
Ο κ. Κόντος, αφού του δόθηκε το ιατρικό ιστορικό της αδελφής, συνέστησε µια συνδυαστική θεραπεία που αποτελούνταν από ένα διατροφολόγιο µε βιολογικές τροφές και συµπληρώµατα διατροφής που αγοράζαµε οι ίδιες, βότανα που βρίσκονται ελεύθερα στη φύση, καθώς και κάποιων σκευασµάτων σε µπουκάλια υγρής µορφής (…) Η αδελφή έως το έτος 2018, όταν και σταµάτησε την εν λόγω αγωγή, είδε τεράστια θετική εξέλιξη στην υγεία της και έως σήµερα χαίρει άκρας υγείας, όπως επιβεβαιώνουν και οι γιατροί που συνεχίζουν να την παρακολουθούν. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος πολλοί προσκυνητές ενδιαφέρθηκαν για να µάθουν τα στοιχεία του γιατρού, τα οποία και τους δόθηκαν» κατέθεσε η µοναχή. Ο «Κόντος» δεν ζήτησε ποτέ χρήµατα, σύµφωνα πάντα µε την κατάθεση, και το µόνο που ήθελε ήταν την προσευχή τους.
Οι άνθρωποι του µοναστηριού έρχονταν µαζί του σε επαφή. «Μετά τη θεραπεία της αδελφής το µοναστήρι συµβουλευόταν τον κ. Κόντο σε πληθώρα ιατρικών θεµάτων. ∆εν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να επιθυµώ την ποινική δίωξη του Κόντου Νικολάου, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή µου να έχει τελέσει το παραµικρό επίδικο τόσο εναντίον µου όσο και της Ιεράς Μονής» υποστήριξε η µοναχή.
«Τα είδα όλα καλά, δεν είναι τίποτα. Χαιρετισµούς και καλή Παναγιά»
Στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης περιλαµβάνονται και τα emails που αντάλλασσε ο ψευτογιατρός µε τους γονείς των παιδιών τα οποία έπασχαν από καρκίνο και εξαπατήθηκαν από τον άνθρωπο που εµφανιζόταν ως σωτήρας. Σε ένα από αυτά τα ηλεκτρονικά µηνύµατα, πατέρας τον ενηµέρωνε για την πορεία των εξετάσεων του παιδιού του, µε τον 47χρονο να απαντά: «Εάν θέλετε να σκανάρετε όλες τις εξετάσεις και να µου τις στείλετε, έτσι ώστε να µπορέσω να έχω καλύτερη άποψη. Επίσης θα ήθελα ένα σύντοµο, αλλά περιεκτικό ιστορικό».
Τρεις εβδοµάδες µετά το παραπάνω µήνυµα, ο ίδιος πατέρας τον ενηµέρωσε µε email ότι η κατάσταση του παιδιού του έχει επιδεινωθεί: «Γιατρέ, καληµέρα. Θέλω να σας ενηµερώσω ότι έχω παρατηρήσει µία αλλαγή προς το χειρότερο της κόρης µου, µετά τη θεραπεία µε το Avastin. Μου φαίνεται ότι έχει µία ατονία στη φωνή και στο περπάτηµά της, βλέπω περισσότερη αστάθεια σε σχέση µε πριν µία εβδοµάδα. Επίσης ανέβασε και µία ηµέρα λιγάκι πυρετό µέχρι το 37,5. Παραπονέθηκε για ελαφρούς πονοκεφάλους και γενικά έχει µία ατονία. Επίσης, αρκετές φορές όταν πίνει νερό δείχνει σαν να πνίγεται». Στον 47χρονο εστάλη και άλλο email µε φωτογραφίες του παιδιού µε εξανθήµατα, µε τον Νίκο Κοντοστάθη να απαντά κυνικά: «Τα είδα όλα καλά, δεν είναι τίποτα. Οι εξετάσεις είναι καλές σε σχέση µε τη γενική κατάσταση. Χαιρετισµούς και καλή Παναγιά».
Το σύστημα τηλεσκόπησης
Αίσθηση προκαλεί και έγγραφο που περιλαµβάνεται στη δικογραφία, το οποίο αποκαλύπτει ότι ο Κοντοστάθης προσπάθησε να πουλήσει στο υπουργείο Εθνικής Αµυνας «ελληνικό δορυφορικό σύστηµα τηλεπισκόπησης µε απόλυτο έλεγχο λογισµικού». Η εταιρεία, όπως ανέφερε, «ήταν θυγατρική αµερικανικού οµίλου εταιρειών που έχει εµπλακεί στην κατασκευή δορυφορικών συστηµάτων για τις αµερικανικές ένοπλες δυνάµεις». Η πρότασή του στο υπουργείο περιλάµβανε «την τοποθέτηση 36 συστηµάτων κατόπτευσης σε ισάριθµους δορυφόρους, µε κόστος µόλις 60.000.000 δολάρια ΗΠΑ, όταν οποιοδήποτε ανάλογο σύστηµα θα κόστιζε από 600.000.000 έως 1.000.000.000 δολάρια ΗΠΑ».
Υπενθυµίζεται ότι ο Νίκος Κοντοστάθης προφυλακίστηκε πριν από έναν µήνα και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Μεταξύ άλλων κατηγορείται για τον θάνατο τριών ανθρώπων, ανάµεσα στους οποίους δύο παιδιά, ηλικίας 14 και 16 ετών. Οι Αρχές δεν έχουν εντοπίσει ακόµα τα χρήµατα που φέρεται να κέρδιζε από το εγκληµατικό εµπόριο ελπίδας σε απελπισµένους ασθενείς και τους συγγενείς τους. Το επόµενο διάστηµα θα κατατεθεί στη ∆ικαιοσύνη συµπληρωµατική δικογραφία, που θα περιλαµβάνει τα νέα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από την ΕΛ.ΑΣ.
Πηγή: Έθνος