Σάββατο, Ιανουάριος 11, 2025 09:10
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας: Βρέθηκαν ίχνη ύποπτης ουσίας και στη Μαλένα






Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, που εξακολουθεί να συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν βρεθεί ίχνη ύποπτης ουσίας και στις τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας, το κοριτσάκι που έφυγε πρώτο από τη ζωή το 2019, με τους ιατροδικαστές αρχικά να αναφέρουν ως αιτία θανάτου την «ηπατική ανεπάρκεια».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Real News, στις έρευνες που έγιναν εκ νέου στα «πλακίδια» με τα ιστολογικά και τοξικολογικά στοιχεία της Μαλένας, βρέθηκε χημική ουσία, η οποία δεν είχε καταγραφεί στις πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις που είχαν γίνει μετά τον θάνατο του παιδιού.

Αυτό σημαίνει πως η ουσία αυτή δεν ήταν ανάμεσα στα φάρμακα που έπαιρνε το κοριτσάκι, το οποίο είχε διαγνωστεί με λευχαιμία.

Τι λένε ιατροδικαστές

Για τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται για τη Μαλένα, ακολουθείται η ίδια ακριβώς μέθοδος που αποκάλυψε και την ύπαρξη κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και οδήγησε στη σύλληψη και προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πλέον οι τοξικολογικές βρίσκονται στο στάδιο της ποσοτικοποίησης, ώστε να προκύψει με ακρίβεια η ποσότητα και το είδος της ουσίας που φαίνεται πως έχει εντοπιστεί, ώστε να αποκαλυφθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού και να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Η Μαλένα εισήχθη στο νοσοκομείο στα τέλη του Μαρτίου 2019, όπου διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία. Κατέληξε μετά από αιφνίδιο θάνατο, αφού είχε ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη της χημειοθεραπεία. Πλέον ερευνάται και η φαρμακευτική αγωγή που δινόταν στο παιδί, προκειμένου να εξακριβωθεί αν η νέα ουσία χορηγήθηκε από άνθρωπο που δεν είχε καμία σχέση με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ιατροδικαστές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο τοξικολογικός έλεγχος πρέπει να γίνει, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η χορήγηση τοξικής ή αναισθητικής ουσίας και κατόπιν επιχειρήθηκε ο ασφυκτικός θάνατος στο 3,5 ετών κορίτσι.

Τι έψαχνε η Πισπιρίγκου δέκα μέρες πριν συλληφθεί

Αίσθηση, προκαλεί στο μεταξύ, η αποκάλυψη ότι δέκα ημέρες πριν συλληφθεί, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε πληροφορίες σε διαδικτυακό σεμινάριο εγκληματολογίας.

Ένα online πρόγραμμα που είχε παρακολουθήσει για 7 ολόκληρους μήνες, αμέσως μετά το θάνατο της μικρής Ίριδας και το οποίο όμως είχε ήδη είχε ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με όσα είπε συμφοιτητής της στην εκπομπή Live News:

«Το σεμινάριο άρχισε τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή περίπου την περίοδο της πρώτης εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο. Είχε διάρκεια 7 μηνών και τα δίδακτρα ήταν 590 ευρώ. Αν κατέβαλες το ποσό εφάπαξ υπήρχε 25% έκπτωση. Εγγράφηκαν περίπου 800 άτομα, αλλά τις online παραδόσεις τις παρακολουθούσαν σίγουρα λιγότεροι».

Το σεμινάριο χωριζόταν σε ενότητες και μεταξύ αυτών διδάσκονταν θεωρίες του εγκλήματος, τρόποι εφαρμογής του νόμου, βίαια εγκλήματα και σωφρονισμός, ενώ υπήρχαν και γραπτές εργασίες.

Όπως αποκάλυψε το άτομο αυτό, το κλίμα στα online μαθήματα ήταν καλό και οι φοιτητές συμμετείχαν ζωηρά. Οι καθηγητές δέχονταν ερωτήσεις από τους φοιτητές, ωστόσο εκείνο του έκαναν εντύπωση οι εξής ερωτήσεις: «Υπάρχει έγκλημα αν δεν βρεθεί πτώμα;», «Υπάρχει το τέλειο έγκλημα;».

«Αυτές διατυπώνονταν από τους μαθητές ανώνυμα, επομένως δεν γνωρίζω ποιος τις έκανε», είπε.

Ακόμη αποκάλυψε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου συνδέθηκε στο online σεμινάριο λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψή της.

«Επισκέφτηκα την πλατφόρμα στις 30 Μαρτίου όταν έγινε γνωστή η σύλληψη της 33χρονης. Από την αυτόματη ενημέρωση φαινόταν ότι η ίδια είχε επισκεφτεί την πλατφόρμα του σεμιναρίου πριν από 10 μέρες, στις 20 ή 21 Μαρτίου, δηλαδή σε χρόνο που δεν είχε λόγο να το κάνει γιατί το σεμινάριο είχε από καιρό τελειώσει».

«Ρουφιάνος ο Μάνος»

Στο μεταξύ σύμφωνα με το pelop.gr, η οικογένεια Πισπιρίγκου (κόρες και μάνα) «έδειχναν» τον Μάνο Δασκαλάκη ως υπεύθυνο των «διαρροών» λεπτομερειών από την ζωή της Ρούλας στα ΜΜΕ. Και τον «έδειχναν» πολλές μέρες πριν την προφυλάκιση της 33χρονης, σε ανυποψίαστο χρόνο, αφού τότε ο εν διαστάσει σύζυγος έδειχνε να υποστηρίζει την γυναίκα του.

Μάλιστα, μέχρι και επεισόδιο έγινε σε Δικηγορικό Γραφείο. Οι συγγενείς της Ρούλας υποψιάζονταν όχι μόνο ότι ο Μάνος ήταν ο «ρουφιάνος» – όπως τον αποκαλούσαν – για κάποιες πληροφορίες που δίνονταν για την Ρούλα, αλλά και ότι ήταν ο συνεργάτης της ΕΛΑΣ μετά την κηδεία της Τζωρτζίνας. Οτι, δηλαδή, ουσιαστικά συνέβαλε με τον τρόπο του στο να «δέσουν» την Ρούλα – αδίκως κατ’ εκείνους. Μέχρι και «λαγό της Ασφάλειας» τον είχαν αποκαλέσει!

Το θέμα της διαρροής πληροφοριών, με άγνωστο σκοπό από τον Δασκαλάκη, είχε κάνει εντύπωση και στους δικηγόρους της οικογένειας, όμως προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του ιδίου του Μάνου.

Oι νέες καταθέσεις

Για νέα κατάθεση, θα κληθούν ο Μάνος Δασκαλάκης, η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, όπως και άλλα συγγενικά πρόσωπα για την υπόθεση των θανάτων των  άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας. Αστυνομικές πηγές είναι σχεδόν βέβαιες, ότι δεν μπορεί να προκύψει συνέργεια σε επίπεδο φυσικής αυτουργίας στις δολοφονίες των άλλων δύο παιδιών, αφήνουν ένα ελάχιστο ενδεχόμενο περιφερειακού ρόλου, αλλά πιστεύουν ότι κανείς δεν ήξερε τι έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο νέων συλλήψεων, αυτές θα γίνουν, όπως εκτιμάται,  μόνο εάν οι ιατροδικαστές αποφανθούν ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και για τα άλλα δύο παιδιά.