Στην ανακρίτρια έφτασε η Ρούλα Πισπιρίγκου λίγο πριν τις 09.00, σήμερα το πρωί, προκειμένου να δώσει τη δική της εκδοχή για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που απαγγέλθηκε πριν από λίγες ημέρες σε βάρος της και για την οποία έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή της.
Η απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία απολογείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, αφορά όσα έγιναν μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που καλείται να αντικρούσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, όλα όσα οδήγησαν τότε, στο να αποκτήσει μη αναστρέψιμη βλάβη με τετραπληγία, το 9χρονο παιδί, ήταν εγκληματικές ενέργειες της μητέρας του.
Δείτε βίντεο:
Σημειώνεται πως η δίωξη για το δεύτερο κακούργημα που βαρύνει την 33χρονη, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη.
Αυτή τη φορά, η κατηγορούμενη καλείται να απαντήσει στο ερώτημα της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, για το εάν είχε αποπειραθεί να κόψει το νήμα της ζωής της κόρης της από τον Απρίλιο του 2021, όταν το παιδί νοσηλευόταν, χωρίς παθολογικά ευρήματα, στο «Καραμανδάνειο» της Πάτρας.
Δείτε φωτογραφίες:
Σήμερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να αρνηθεί τη νέα αυτή συμπληρωματική κατηγορία που τη θέλει να έχει τελέσει απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως είχε πράξει, άλλωστε, και όταν η ανακρίτρια την είχε ρωτήσει, κατά την αρχική απολογία της, για το επεισόδιο στο νοσοκομείο της Πάτρας, που είχε ως αποτέλεσμα η 9χρονη να καταστεί τετραπληγική.
«Μέχρι και τώρα δεν πήρα απάντηση τι είδους κρίση έπαθε το παιδί στις 11-04-2021. Απλά μου είπαν ότι την επανέφεραν στη ζωή και ότι είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή. Απλώς δεν ήξεραν την αιτία της ανακοπής αυτής. Λόγω αυτού του περιστατικού το παιδί υπέστη εγκεφαλοπάθεια», ήταν η απάντηση που είχε δώσει η κατηγορούμενη τον περασμένο Απρίλιο στην ανακρίτρια, όταν ακόμη το περιβόητο αυτό επεισόδιο στο εν λόγω νοσοκομείο δεν είχε αποτιμηθεί ποινικά.
Συμπληρωματική δίωξη
Ειδικότερα, η συμπληρωματική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γεώργιο Νούλη, ο οποίος κατέληξε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα μετά τη μελέτη της δικογραφίας για τον θάνατο του παιδιού.
Ο εισαγγελικός λειτουργός, που ετοιμαζόταν να γράψει την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της άτυχης Τζωρτζίνας, κατέληξε ότι το περισταστικό της 11ης Απριλίου 2021 στο «Καραμανδάνειο» που προκάλεσε τετραπληγία στο παιδί οφείλεται σε παρέμβαση της μητέρας του.
Μάλιστα, γι’ αυτή την κατηγορία η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε μεταφερθεί την περασμένη Τετάρτη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, και ως είχε το δικαίωμα, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για σήμερα προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της. Χωρίς να έχει καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της όπως την πρώτη φορά που είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια, φανερά αδυνατισμένη και με ψηλά το κεφάλι, η κατηγορούμενη αφού έλαβε την προθεσμία επέστρεψε και πάλι στις Φυλακές Κορυδαλλού συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η 9χρονη είχε εισαχθεί στο «Καραμανδάνειο» τον Απρίλιο του 2021, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να αναφέρει στους γιατρούς ότι η κόρη της εκδήλωνε σπασμούς. Επειτα από λίγα 24ωρα νοσηλείας της μικρής, η 33χρονη είπε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ότι «κάτι συμβαίνει με την Τζωρτζίνα». Αμέσως οι γιατροί έσπευσαν στον θάλαμο που νοσηλευόταν το κορίτσι και έπειτα από 45 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης το επανέφεραν στη ζωή, όμως ο εγκέφαλός της είχε υποστεί σοβαρές βλάβες.
Στην απολογία της στην ανακρίτρια, τον περασμένο Απρίλιο, η 33χρονη είχε δώσει τη δική της εκδοχή για το τι συνέβη στο «Καραμανδάνειο», καταθέτοντας, τότε, χαρακτηριστικά τα εξής: «Εκείνη τη στιγμή, ενώ μιλούσα με μια φίλη μου στο τηλέφωνο και της έλεγα ότι δεν βγάζω άκρη στο νοσοκομείο αυτό και περιμένω την επόμενη μέρα το πρωί να υπογράψω και να φύγουμε για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, τα μάτια μου ήταν στο μόνιτορ και λέω τότε στη φίλη μου: “Πάλι πέφτει το οξυγόνο”. Και μου λέει: “Τρέξε να προλάβεις τους γιατρούς”. Και της λέω: “Κλείσε”. Όταν πήγα λοιπόν να φωνάξω τους γιατρούς επειδή έπεφτε το οξυγόνο της Τζωρτζίνας, τη βλέπω να ανασηκώνεται από το κρεβάτι και να πέφτει απότομα πίσω. Αυτό θα μπορούσα να το περιγράψω ως μια προσπάθειά της να αναπνεύσει… Εγώ χτύπησα αμέσως το κουδούνι και βγήκα στον διάδρομο αναζητώντας βοήθεια από τους γιατρούς. Όταν ήρθαν οι γιατροί με έβγαλαν έξω από το δωμάτιο και γι’ αυτό δεν γνωρίζω να σας πω τι ακριβώς έκαναν. Εκείνη τη στιγμή ήρθε αμέσως και ο μπαμπάς της, τον οποίο κάλεσα εγώ για να τον ενημερώσω για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού. Οι γιατροί έμειναν στον θάλαμο περίπου μία ώρα και την επανέφεραν στη ζωή…».
Μαλένα και Ιριδα
Η σημερινή απολογία της 33χρονης έρχεται ενώ οι εισαγγελείς Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, αποφασίζουν για το αν θα της ασκήσουν ποινική δίωξη ή όχι και για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της, της Μαλένας, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών, και της μόλις 6 μηνών Ιριδας,η οποία έφυγε από τη ζωή το 2021.
Η κατηγορουμένη επιμένει για την αθωότητά της υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τους θανάτους των δύο κοριτσιών της, όπως δεν έχει, όπως λέει, ούτε με τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Η ιατροδικαστική έκθεση, ωστόσο, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου της Μαλένας και της Ιριδας ήταν η ασφυξία.
Σε περίπτωση, πάντως, που οι δύο εισαγγελείς προχωρήσουν στην άσκηση νέας ποινικής δίωξης σε βάρος της 33χρονης, η δικογραφία θα χρεωθεί σε ανακριτή, ενδεχομένως και στην ίδια ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας, λόγω συνάφειας.
Εφόσον η Ρούλα Πισπιρίγκου καταστεί κατηγορούμενη και για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της, τότε θα κληθεί εκ νέου σε απολογία. Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει άμεσα, καθώς θα προηγηθούν ενώπιον της ανάκρισης που θα διενεργηθεί, οι καταθέσεις των πενήντα περίπου μαρτύρων, γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της κατηγορουμένης.