Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί στη Μόσχα η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ του επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας Φαγέζ Αλ Σάρατζ και του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ. Παρά πάντως τη συμφωνία των δύο εμπόλεμων μερών για κατάπαυση του πυρός, υπάρχουν εκατέρωθεν κατηγορίες, ότι οι μάχες συνεχίζονται στα περίχωρα της Τρίπολης.
Συμφωνα με κορυφαίο Λίβυο αξιωματούχο ο επικεφαλής της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, Αλ Σάρατζ, και ο αντίπαλός του, στρατάρχης Χάφταρ, επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, αναμένεται να υπογράψουν τη συμφωνία, που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για να ξαναρχίσει η πολιτική διαδικασία στη χώρα, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους, (θεσμός ανάλογος με αυτόν της Γερουσίας), που εδρεύει στην Τρίπολη.
Συνεχίστηκαν και το τελευταίο 24ωρο, οι διαδοχικές επαφές κορυφαίων αξιωματούχων της διεθνούς κοινότητας με σκοπό την αποκλιμάκωση της έντασης, έστω την ύστατη στιγμή, καθώς η εφαρμογή της εκεχειρίας στη Λιβύη, μόνο εύκολη δεν αποδεικνύεται στην πράξη.
Υπέρ της πολιτικής λύσης για την επίλυση της κρίσης, τάχθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.
Στην Ιταλία μετά τη συνάντηση με τον Τζουζέπε Κόντε, ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβυης Αλ Σάρατζ, είχε συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη και με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σήμερα θα υποδεχθεί τον Ιταλό πρωθυπουργό.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβολής αιτήματος στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο -στενή σύμμαχος χώρα, του στρατηγού Χάφταρ.
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, AFP