Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024 08:10
Κόσμος

Serial killer στην Κύπρο: Ο Νίκος Μεταξάς ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 30χρονη από το Νεπάλ






Για όσο οι έρευνες που γίνονται στη Κόκκινη Λίμνη και τη λίμνη Μεμί, δεν οδηγούν σε εντοπισμό των σορών της 29χρονης Maricar και της 6χρονης Sierra, που δολοφονήθηκαν από τον serial killer τη Κύπρο, κάθε εύρημα αποτελεί στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης», χθες, κατά τη διάρκεια των ερευνών, ο δύτης που έκανε φυσικό έλεγχο διά κατάδυσης στη Κόκκινη Λίμνη, βρήκε έναν γυναικείο στηθόδεσμο. Το εύρημα παραδόθηκε στους αστυνομικούς της ΥΠΕΓΕ (Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών) τους αρχηγείου αστυνομίας για εξέταση ώστε να διαπιστωθεί αν σχετίζεται με κάποιο από τα θύματα του 35χρονου ίλαρχου Νίκου Μεταξά.

Όπως γράφει η εφημερίδα, το μέγεθος του στηθόδεσμου ίσως δώσει μια πρώτη ένδειξη, με δεδομένο ότι στη Κόκκινη Λίμνη αναζητείται η 29χρονη Marivar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες, της οποίας η μητέρα βρίσκεται στη Κύπρο και έχει στην κατοχή της προσωπικά αντικείμενα της κόρης της. Ο στηθόδεσμος θα ελεγχθεί τόσο μεμονωμένα όσο και σε συνάρτηση με το προχθεσινό εύρημα της περίεργης κατασκευής ενός ξύλου επί του οποίου ήταν στερεωμένα τρία σφουγγάρια και τυλιγμένα σε ένα χαλί.

Ανακριτές της αστυνομίας έλεγαν πως τα δύο ευρήματα ίσως να μην σημαίνουν τίποτα, αλλά ίσως να σημαίνουν και πολλά, καθώς βρέθηκαν σε μια λίμνη που θεωρείται τόπος εγκλήματος και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια λογική που να δικαιολογεί την ύπαρξη τους στη λίμνη.

Την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου

Η εφημερίδα «Πολίτης» αποκαλύπτει επίσης σήμερα ότι η 30χρονη Asmita Kahdka Anu από το Νεπάλ, που είχε βρεθεί μετά από ομολογία του seria killer σε πηγάδι στο πεδίο βολής Ορούντας (Κοντά στη Κόκκινη Λίμνη), δεν δολοφονήθηκε με τον ίδιο τρόπο που βρήκαν τον θάνατο η 38χρονη Marry Rose από τις Φιλιππίνες και η 36χρονη Livia Florentina Bunea από τη Ρουμανία (δολοφονήθηκαν με στραγγαλισμό από κεφαλοκλείδωμα). Από την νεκροτομή και την ιατροδικαστική εξέταση θεωρείται ως πιθανή αιτία θανάτου ο ξυλοδαρμός. Δεν βρέθηκαν ίχνη που να δικαιολογούν χρήση μαχαιριού ή όπλου, ενώ τα στοιχεία αποκλείουν τον στραγγαλισμό.

Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει πως ο ίλαρχος, δεν είχε συγκεκριμένο μοτίβο στον τρόπο που σκότωνε, όπως επίσης δεν ακολουθούσε πάντα την ίδια τακτική στην απόκρυψη των θυμάτων του, τα οποία πέταγε σε διαφορετικούς χώρους. Η ανάκριση του συνεχίζεται καθημερινώς χωρίς να αποκαλύπτει κάτι καινούργιο, αν και οι ανακριτές έχουν βάσιμες υποψίες ότι δεν τους έχει πει όλη την αλήθεια.

Ποινικοί ανακριτές

Χθες η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ) διόρισε τρεις ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές (δικηγόρους) για να διεξάγουν έρευνα με στόχο την στοιχειοθέτηση ποινικών ή πειθαρχικών ευθυνών μελών της αστυνομίας, ως προς την διαχείριση των καταγγελιών για εξαφανίσεις γυναικών. Με τον διορισμό των ποινικών ανακριτών, τερματίζονται οι δύο εσωτερικές διοικητικές έρευνες που είχε διατάξει ο παυθείς τέως αρχηγός της κυπριακής Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου. Οι ποινικοί ανακριτές θα ερευνήσουν μόνο τα λάθη, τις παραλείψεις και την ολιγωρία αστυνομικών, αλλά δεν θα μπορούν να ελέγξουν τους εισαγγελείς που είχαν γνώση των ερευνών της αστυνομίας αλλά επέδειξαν επίσης αδιαφορία.

Οι εισαγγελείς, είχαν αποδεχθεί τις εισηγήσεις της αστυνομίας, χωρίς να δώσουν οδηγίες για περαιτέρω έρευνα για τις εξαφανίσεις και δια της υπογραφής τους οι υποθέσεις έκλεισαν δια της αρχειοθέτησης τους. Επίσης η μητέρα της 29χρονης Maricar είχε στείλει επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, στην οποία ανέφερε ότι η κόρη της δεν εξαφανίστηκε αλλά μάλλον έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας και ζητούσε άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων της. Η Νομική Υπηρεσία αντί επίδειξης ενδιαφέροντος παρέπεμψε την μητέρα στην αστυνομία, δηλώνοντας αναρμόδια.

Συγνώμη ακόμα μια φορά

Χθες σε κοινή συνεδρία των επιτροπών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Νομικών της Κυπριακής Βουλής ο παραιτηθείς υπουργός δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου και ο νέο αρχηγός της Κυπριακής αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ζήτησαν για ακόμη μία φορά συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων του ίλαρχου Νίκου Μεταξά, παραδεχόμενοι τις ευθύνες των αστυνομικών οι οποίοι είχαν επιφορτιστεί με την έρευνα για την εξαφάνιση τους. Ωστόσο απέρριψαν τις επικρίσεις για θεσμικό ρατσισμό στην αστυνομία. Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως «είναι κρίμα να λέμε ότι η αστυνομία είναι ρατσιστική. Αμέλεια ναι, μπορεί να υπήρξε. Κάποιοι μπορεί να επιδεικνύουν συμπεριφορά ρατσιστική. Αλλά είναι κάποιοι. Δεν είναι το Σώμα».

 

 

Πηγή: protothema.gr