Το εάν το θυρόφραγμα στην Κάρλα έπρεπε να είχε κλείσει ή όχι δεν άπτεται της αρμοδιότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, κ. Θοδ. Σκυλακάκης, ο οποίος βρέθηκε στον Βόλο και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αχ. Μπέο, σημειώνοντας ακόμη ότι “είναι εκτός της δικής μου αρμοδιότητας, αφορά τη διαχείριση αρδευτικών υδάτων και του εάν θα υπήρχαν ή όχι πλημμυρικά φαινόμενα είναι κάτι που θα το κρίνει η δικαιοσύνη”.
Ο Υπουργός δήλωσε πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει την ευθύνη για το θέμα των νεκρών ψαριών από τις παρακάρλιες περιοχές που κατέληξαν στον Παγασητικό και σημείωσε ότι ήταν ένα φυσικό φαινόμενο, το οποίο πιθανώς να επιταχύνθηκε από τις καταβόθρες που δημιουργήθηκαν στα παρακάρλια πλημμυρισμένα εδάφη γεγονός όμως που δεν είχε προβλεφθεί από κανέναν.
Για το εάν έχει ερευνήσει το θέμα το Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “έχουμε ερευνήσει. Το μεν φαινόμενο είναι φυσικό φαινόμενο, δηλαδή μετά τον Daniel είχατε μία τεράστια καινούργια λίμνη με πάρα πολλή τροφή για τα ψάρια, γιατί όλος ο κάμπος κατέληξε μέσα σ’ αυτή τη λίμνη, υπήρξε ένας πολλαπλασιασμός των ψαριών κοιτάξαμε τις τελευταίες ημέρες ότι μπορεί να υπήρξε και μία δημιουργία απότομης απώλειας του νερού από καταβόθρες που μπορεί να επιτάχυνε την όλη διαδικασία και δεν είχε προβλεφθεί από κανέναν.
Σε κάθε περίπτωση εμείς διασφαλίζουμε με τον έλεγχο που κάνουμε ότι υπάρχει νομιμότητα, ή η όποια παρανομία θα επισημανθεί και επίσης με τη δική μας βοήθεια, αλλά και με την πρωτοβουλία όλων των αρμοδίων να υπάρξει η ταφή, η διαχείριση και των ψαριών και των ανάμεικτων με ψάρια απορριμμάτων που βγήκαν στη θάλασσα με τρόπο που να συνάδει με περιβαλλοντικούς κανονισμούς”,
Σημείωσε ότι ότι ο Daniel ήταν μία καταστροφή, μια φορά στα χίλια χρόνια, με το παλιό κλίμα. Με το καινούργιο κλίμα, όπως είπε, δεν ξέρουμε πόσο συχνό θα είναι και εξέφρασε την ελπίδα του να μην επαναλαμβάνεται κάθε 4-5 χρόνια.
ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: