Μετά την πρόσφατη υπόθεση απάτης σε βάρος αρτοποιών στη Μαγνησία, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, στο στόχαστρο απατεώνων φαίνεται πως μπήκαν και οι κτηνίατροι.
Ήδη, έχουν προβεί σε καταγγελίες στην Ασφάλεια, τρεις κτηνίατροι του Βόλου, ενώ πιθανότατα, να ακολουθήσουν κι άλλες.
Η μία καταγγελία αφορά στους κτηνιάτρους Ελευθέριο Χριστόπουλο και Παύλο Σταμόπουλο, που διατηρούν κτηνιατρείο στην οδό Πολυμέρη. Όπως καταγγέλλουν, σήμερα (24-12-2020) το πρωί, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους, από κινητό τηλέφωνο, με εμφανή τον αριθμό κλήσης, άνδρας που ζήτησε τέσσερα εμβόλια για τα σκυλιά του, αξίας 280 ευρώ. Ζήτησε μάλιστα, η συναλλαγή να γίνει μέσω κατάθεσης σε Τραπεζικό λογαριασμό, συγκεκριμένης Τράπεζας. Στους δύο κτηνιάτρους κινήθηκαν υποψίες για τις πραγματικές προθέσεις του ενδιαφερόμενου αγοραστή, όταν εκείνος επέμενε να προπληρώσει για τα εμβόλια παρότι του επισήμαναν ότι δεν ήταν διαθέσιμα. Έκλεισε μάλιστα, με τρόπο απότομο το τηλέφωνο, λέγοντάς τους, να του στείλουν το IBAN του λογαριασμού τους, με sms στο τηλέφωνο από το οποίο έκανε την κλήση.
Όπως πληροφορήθηκαν αργότερα, δεν ήταν οι μόνοι που τους προσέγγισε ο «περίεργος αγοραστής», καθώς ανάλογο τηλεφώνημα δέχθηκε σήμερα κι άλλος συνάδελφός τους, ο οποίος επίσης, κατήγγειλε το συμβάν στην Ασφάλεια.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο κ. Χριστόπουλος, αμέσως ενημέρωσαν για το περίεργο τηλεφώνημα την Ασφάλεια, αστυνομικοί της οποίας τους συμβούλεψαν να ενημερώσουν – όσο είναι δυνατόν – συναδέλφους τους ώστε να έχουν γνώση της απόπειρας απάτης που φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα, ενημέρωσαν και την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, στην οποία ανήκει ο αριθμός από τον οποίο έγινε η κλήση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αριθμός φέρεται να είναι κατά 92% «επικίνδυνος» μέσω ελέγχου που έγινε από συγκεκριμένη εφαρμογή. Κατά πάσα πιθανότητα δε, το νούμερο είναι είτε κλεμμένο, είτε εξωτερικού.
Να σημειώσουμε πως ανάλογος ήταν και ο τρόπος που έδρασαν το προηγούμενο διάστημα, απατεώνες, προσεγγίζοντας αρτοποιούς. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, κατάφεραν να αποσπάσουν χιλιάδες ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο τρόπος δράσης τους έχει ως εξής: προσεγγίζουν επαγγελματίες για την αγορά προϊόντων, ζητώντας αριθμό λογαριασμού ώστε να καταθέσουν το αντίτιμο της αγοράς. Εν συνεχεία, ισχυρίζονται ότι, κατά λάθος, κατέθεσαν ποσό πολύ μεγαλύτερο, στέλνοντας στον επαγγελματία πλαστά παραστατικά της υποτιθέμενης κατάθεσης και ζητώντας του να επιστρέψει τη διαφορά, που συνήθως είναι από αρκετές εκατοντάδες έως και χιλιάδες ευρώ.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ