Αύριο Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο Αερινό σύσκεψη των αγροτών της Μαγνησίας, για την έναρξη κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου και οι αγρότες απευθύνουν κάλεσμα στους παραγωγούς του Νομού να δώσουν το «παρών».
Στην Πανθεσσαλική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, όπου συμμετείχαν αγρότες από πολλές περιοχές, αναδείχτηκε η ανάγκη πραγματοποίησης κινητοποιήσεων, όπως συλλαλητήρια, παρουσία τρακτέρ σε διάφορα μπλόκα, ενημερώσεις των παραγωγών, για να τονιστούν τα προβλήματα των αγροτών. Αυτές τις μέρες σε χωριά και κωμοπόλεις της Θεσσαλίας πραγματοποιούνται συσκέψεις και συναντήσεις αγροτών για να οριστικοποιηθεί η μορφή των κινητοποιήσεων.
Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής, στη σύσκεψη της Παρασκευής θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στον αγροτικό κλάδο, στα αποτελέσματα της Πανθεσσαλικής σύσκεψης που έγινε στα Φάρσαλα και το πώς θα κινηθούν οι αγρότες από εδώ και στο εξής για να διεκδικήσουν την επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «υπάρχει προγραμματισμός για κινητοποιήσεις και στην περίπτωση της Μαγνησίας σχεδιάζουμε την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου να βγάλουμε τα τρακτέρ στον κόμβο του Αερινού και να τα παρατάξουμε δεξιά και αριστερά του δρόμου, όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και ένας συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου».
Παράλληλα αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας με τους αγρότες να βγαίνουν στους δρόμους, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα δώσουν το «παρών» στην έναρξη της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι, στην είσοδο της ΔΕΘ από την Εγνατία.
Ο κ. Νίκος Αγγελής αναφέρθηκε επίσης στο υψηλό κόστος παραγωγής που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες, τα «κόκκινα» δάνεια που ταλαιπωρούν χιλιάδες παραγωγούς, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, αλλά και τον κίνδυνο μείωσης των οικονομικών ενισχύσεων των αγροτών από την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Όπως επεσήμανε, αρκετοί αγρότες έχουν στραφεί στο κριθάρι και το σιτάρι, γιατί δεν μπορούν οικονομικά να καλλιεργήσουν άλλα προϊόντα.