Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024 07:48
ΒόλοςΤοπικά

Θύμα απάτης έμπορος του Βόλου: Επιτήδειος του άρπαξε 1.080€






Πληθαίνουν τα κρούσματα απάτης από τη σπείρα επιτηδείων, που κάνουν παραγγελίες προϊόντων «μαϊμού» και εξαπατούν επαγγελματίες με πλαστά πιστοποιητικά καταβολής χρημάτων.

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ προχθές Κυριακή, με τίτλο «Αρπακτικά χτυπούν στον Βόλο», 60χρονος επαγγελματίας κατήγγειλε χθες ότι έχει πέσει και ο ίδιος θύμα απάτης και το κύκλωμα του άρπαξε το ποσό των 1.080 ευρώ.

Ολα συνέβησαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αγνωστος άνδρας τού τηλεφώνησε για παραγγελία προϊόντων 120 ευρώ. Για να κάνει την παραγγελία αυτοπαρουσιάστηκε σαν γνωστός φαρμακοποιός του Βόλου.

Υπό την πίεση του φόρτου εργασίας ο 60χρονος δεν φαντάσθηκε το παραμικρό. Οταν ο απατεώνας τού τηλεφώνησε για δεύτερη φορά για να ζητήσει πίσω τα χρήματά του με το πρόσχημα ότι από λάθος κατέθεσε 1.200 ευρώ αντί 120 ευρώ, συναίνεσε να επιστρέψει το υπόλοιπο των χρημάτων, δηλαδή ποσό 1.080 ευρώ και έπεσε στην παγίδα του επιτήδειου.

Ο επιχειρηματίας συνειδητοποίησε την απάτη όταν ήταν ήδη αργά. Ο απατεώνας είχε αρπάξει τα χρήματα και είχε εξαφανιστεί. Εκείνο, όμως, όπως λέει, που τον στενοχώρησε ακόμη περισσότερο ήταν το γεγονός ότι η τράπεζα αρνήθηκε να του δώσει τα στοιχεία του συναλλασσόμενου για να προβεί σε ενέργειες.

Δεν είχε τη δυνατότητα να ελέγξει την κατάθεση των χρημάτων, καθώς η συναλλαγή είχε γίνει μεταξύ διαφορετικών τραπεζών, δεν είχε και τη δυνατότητα στην πορεία να βρει σε ποιον ανήκει ο λογαριασμός, καθώς οι υπάλληλοι επικαλέστηκαν τα προσωπικά δεδομένα.

Η εν λόγω σπείρα χρησιμοποιεί απίστευτα κόλπα προκειμένου να πλησιάσει επαγγελματίες. Αυτήν την περίοδο «χτυπά» σε ιδιοκτήτες πρατηρίων και κάνει παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης.

Με απύθμενο θράσος οι απατεώνες παρουσιάζονται άλλοτε σαν φίλοι των επιχειρηματιών, άλλοτε σαν γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι.

Τα μέλη της τηλεφωνούν πάντοτε σε ανύποπτη χρονική στιγμή και εκμεταλλευόμενα το κενό που υπάρχει στο τραπεζικό σύστημα για τον έλεγχο των λογαριασμών, απλώνουν τα δίχτυα τους. Φαίνονται σα να λένε την αλήθεια, ενώ ασκούν αφόρητη ψυχολογική βία, λένε οι επιχειρηματίες.