Μαζί με το καλοκαίρι, ξεκίνησε και η επιδρομή των κουνουπιών. Παρά τα ειδικά σπρέι, τα κεριά και τα φιδάκια, κάθε χρόνο τα ενοχλητικά αυτά «βαμπίρ» μοιάζουν να είναι όλο και πιο ανθεκτικά. Αν όλα μοιάζουν να αποτυγχάνουν, δοκίμασε να βάλεις αυτές τις τροφές στο καθημερινό σου διαιτολόγιο και ξέγνοιασε!
Σύμφωνα με τη Dr. Janet Starr Hull, το μυστικό βρίσκεται στη βιταμίνη Β1, η οποία παράγει μία μυρωδιά που τα θηλυκά κουνούπια (τα οποία είναι και τα μόνο που μάς τσιμπάνε) απεχθάνονται. Η γιατρός λοιπόν συνιστά τη λήψη ενός δισκίου βιταμίνης Β1 τη μέρα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο για να είσαι λιγότερο… ελκυστικός στα εκνευριστικά έντομα. Εναλλακτικά, μπορείς να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με τροφές που είναι πλούσιες στο εν λόγω θρεπτικό συστατικό, όπως το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, οι ηλιόσποροι, η σπιρουλίνα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι ξηροί καρποί κλπ.
Πηγή: olivemagazine.gr