Δεν πρόλαβαν να φορέσουν την… τήβεννο με τα γουνάκια και να υποδυθούν τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου που θα δίκαζε και θα καταδίκαζε την ΔΕΥΑΜΒ για το νερό της Αγριάς οι συνδικαλιστές – εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και τους έκαψε τη…γούνα η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Υγείας.
Τι είπε; Πολύ απλά ότι το δείγμα ελήφθη 30 Μαρτίου, στις 17 Μαΐου εστάλη το αποτέλεσμα από το πιστοποιημένο εργαστήριο και στις 19 Μαΐου γνωστοποιήθηκε στη ΔΕΥΑΜΒ, που την ίδια κιόλας μέρα απαγόρευσε την κατανάλωση του νερού για ανθρώπινη χρήση. Ας σημειωθεί δε ότι η διακοπή έγινε άμεσα παρά το γεγονός ότι οι ενδιάμεσες αναλύσεις του χημείου της ΔΕΥΑΜΒ δεν έδειχναν υπερβάσεις ορίων.
Άνθρακες τελικά ο θησαυρός για τους νερουλάδες – σπεκουλαδόρους που όπως φαίνεται μετά τη λύση στο υδροδοτικό με την ολοκλήρωση του αγωγού μεταφοράς νερού, ψάχνουν για… “αίμα”. Και είναι και επιστήμονες. Τους έχει γίνει κι ο άλλος με τις πολιτικάντικες μωροφιλοδοξίες του Τσάμικος ταμπάκος, την έκαναν την…πατάτα.
Για την ιστορία η ανακοίνωση:
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων, διευκρινίζει αναφορικά με δήλωση του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργου Τόρη, στην τηλεοπτική εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον Astra, που έμμεσα της επιρρίπτει ευθύνες χρονοκαθυστέρησης ότι:
Η υπηρεσία μας διενήργησε, (μεταξύ και πολλών άλλων δειγματοληψιών), δειγματοληψία πόσιμου ύδατος από κοινού με την Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Βόλου στην T.K. Αγριάς στις 30-3-2021.
Οι εκθέσεις αποτελεσμάτων χημικής ανάλυσης (υπέρβαση σε υδράργυρο, μόλυβδο) απεστάλησαν από το αρμόδιο πιστοποιημένο εργαστήριο στην υπηρεσία μας στις 17-5-2021, χρονικό διάστημα για το οποίο ουδεμία ευθύνη φέρει η Δ/νση Υγείας.
Τάχιστα η υπηρεσία μας την ίδια ημέρα, αφού ενημέρωσε προφορικά την ΔΕΥΑΜΒ, της απέστειλε σχετικό έγγραφο με αριθμ.πρωτ. 183467/19-5-2021, για λήψη άμεσων μέτρων και ενεργειών για την διασφάλιση της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της.
Σαφώς και δεν προκύπτει θέμα καθυστέρησης, σχετικά με την ενημέρωση των υπευθύνων ύδρευσης, αλλά ταχύτητα και αμεσότητα.
Τέλος, επισημαίνουμε, ότι η Διεύθυνση Υγείας ασκεί εποπτικό και μόνο ρόλο, περί της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.