Το σεξ στην εποχή του κορωνοϊού -Τι γίνεται με τα one night stands;
Αν πιστεύατε ότι το dating και το ευκαιριακό σεξ ήταν αγχωτικά πριν τον κορωνοϊό, σκεφτείτε τώρα όλους τους εργένηδες.
Όχι μόνο είναι δύσκολο να κάνουν μια νέα γνωριμία έξω – τα μαγαζιά είναι ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα, η μάσκα πλέον έχει καθιερωθεί, πολλοί εξακολουθούν και εργάζονται από το σπίτι, αλλά υπάρχει και η ανησυχία για τον ιό.
Ο κορωνοϊός μας έκανε να ξανασκεφτούμε τα πάντα, ειδικά το σεξ. Ετσι το περιστασιακό – ευκαιριακό σεξ ή το γνωστό σε όλους μας one night stand που αρκετοί απολάμβαναν στο παρελθόν, είναι πλέον απαγορευτικό.
Mήπως ο κορωνοϊός ευθύνεται για το τέλος του περιστασιακού σεξ; Ειδικοί σε θέματα σεξ, όπως η Τρέισι Κοξ και η Αννα Μουλντόν, δίνουν όλες τις απαντήσεις.
Η επιθυμία για ευκαιριακό σεξ, είναι έτσι κι αλλιώς μικρότερη
Πολλές μελέτες αλλά και sites γνωριμιών υποστηρίζουν ότι πολλοί singles, κυρίως γυναίκες, σταμάτησαν να αναζητούν υποψήφιο σύντροφο, όταν έγινε σαφές ότι ο ιός είναι επικίνδυνος. Σταμάτησαν δηλαδή να βγαίνουν και να κάνουν σεξ.
Μάλιστα το Ινστιτούτο Kinsey στην Αμερική, ξεκίνησε μια έρευνα πάνω στις σχέσεις και το σεξ τον Μάρτιο και διαπίστωσε ότι περίπου οι μισοί από αυτούς που συμμετείχαν, ήταν λιγότερο σεξουαλικά δραστήριοι από πριν. Το ίδιο συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.
Και αυτό αφορά όχι μόνο τις πιο μικρές ηλικίες. Ακόμα και γυναίκες άνω των 35 ετών είναι λιγότερο πιθανό να υποκύψουν στο one night stand, εξαιτίας του κορωνοϊού. «Περνάω μια χαρά με τον εαυτό μου, μόνη μου. Ο κορωνοϊός με δίδαξε ότι δεν χρειάζεται να είμαι σε μια σχέση για να είμαι ευτυχισμένη», ομολογεί μια 48χρονη φίλη της Τρέισι Κοξ, όπως αναφέρει η ίδια.
Παράλληλα οι πωλήσεις των sex toys που αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, συνεχίζουν να είναι υψηλές.
Όμως δεν είναι μόνο οι singles που κάνουν λιγότερο σεξ αλλά και τα ζευγάρια, επίσης. Τα επίπεδα επιθυμίας έχουν πέσει κατακόρυφα παγκοσμίως. Αλλωστε, το άγχος και η κατάθλιψη αναμφισβήτητα μειώνουν τη λίμπιντο – και ειδικά το πρώτο είναι σε ανεβασμένα επίπεδα αυτό το διάστημα. Μήπως λοιπόν η επιθυμία για σεξ έχει μειωθεί σε όλους;
Ή μήπως όχι; Λίγες μέρες πριν το γενικό lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Tinder είχε μια ημέρα ρεκόρ σε swipes – τρία δισεκατομμύρια παγκοσμίως. Τα περισσότερα από την κυκλοφορία του, το 2012.
«Ανησυχώ για τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν εφαρμογές για γνωριμίες και είναι τόσο απρόσεκτοι», είχε πει στην Κοξ μια γυναίκα.
Όπως περιγράφει η Τρέισι Κοξ στη Daily Mail, κάποιοι της είπαν πως είχαν αρκετές προτάσεις για one night stand, ακόμα και κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά αρνήθηκαν να πάνε.
«Ακόμα και στη μέση της καραντίνας πολλοί μου πρότειναν να συναντηθούμε. Προσφέρονταν να κάνουμε ποδήλατο ή να περπατήσουμε έτσι ώστε να είμαστε “ασφαλείς” Δεν μπορούσα να το πιστέψω», περιγράφει μια άλλη.
Τώρα αν όλα αυτά ισχύουν κανείς δεν το ξέρει.Το σίγουρο είναι ότι το σεξ είναι κάτι που κάνουμε ιδιωτικά, οπότε είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζουμε. Σε κάθε περίπτωση σίγουρα υπάρχουν αυτοί που θεωρούν ότι δεν θα τύχει σε εκείνους, εκείνοι που παίρνουν τον ιό εντελώς αψήφιστα και εκείνοι που απλά το ρισκάρουν για μια νύχτα παθιασμένου σεξ.
Η Κοξ πάντως θεωρεί, σε κάθε περίπτωση ότι το one night stand θα πρέπει να γίνεται με διαφορετικούς όρους από ότι πριν.
«Τα φιλιά είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μεταδοθεί ο κορωνοϊός. Ο κορωνοϊός δεν φαίνεται να μεταδίδεται σεξουαλικά. Παρ΄όλα αυτά, το σεξ σημαίνει στενή επαφή. Αναπνέετε ο ένας πάνω στον άλλο, γίνονται πολλά αγγίγματα. Μπορώ να φανταστώ κάποιους να απολυμαίνονται όταν μπουν στο σπίτι, να κάνουν ντουζ και να φροντίζουν να μη βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά αυτό δεν ακούγεται και τόσο διασκεδαστικό», αναφέρει η Αννα Μουλντόν,
πρώην σύμβουλος επιστημονικής πολιτικής στο Υπουργείο Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Vox.
Και συνεχίζει: «Το πρόβλημα με το one-night stand είναι το εξής: Εχει προηγηθεί λίγη συζήτηση ώστε να είναι σίγουροι οι άνθρωποι ότι παίρνουν σωστές αποφάσεις για την υγεία τους». Η ίδια συμβουλεύει ότι όλο αυτό είναι μια ευκαιρία για να εξασκήσουμε λίγο παραπάνω τις ικανότητές μας στο online φλερτ. «Θα έκανα μεγαλύτερες συζητήσεις και ίσως θα απέφευγα τις παρορμητικές αποφάσεις».
Πώς γίνεται το περιστασιακό σεξ, μετά τον κορωνοϊό
Οι περισσότεροι, λογικά, είναι πιο προσεκτικοί. Και μπορεί το περιστασιακό σεξ να σημαίνει ότι δεν θέλετε καμία δέσμευση, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεστε καθόλου για το άλλο άτομο. Ή για τον εαυτό σας. Με άλλα λόγια, ο κορωνοϊός, μας ανάγκασε να γίνουμε πιο δημιουργικοί σχεδόν σε όλους τους άλλους τομείς της ζωής μας, γιατί όχι και στην κρεβατοκάμαρα;
Τέλος στο περιστασιακό σεξ για πάντα;
Εδώ η Κοξ είναι ξεκάθαρη: «Όλα εξαρτώνται από το πώς μεταλλάσσεται ο ιός». Εξάλλου, το HIV και το AIDS άλλαξαν τη συμπεριφορά μας για λίγο. Σε κάθε περίπτωση, «μια αυξημένη ευθύνη απέναντι στο σεξ θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτη», καταλήγει η ίδια.
Πηγή: iefimerida.gr