Θετικά στο βακτήριο του σταφυλόκοκκου (Staphylococcus aureus) βρέθηκαν τα δείγματα τροφίμων που κατανάλωσαν τα παιδιά δημοτικών σχολείων στη Λαμία και αναλύθηκαν σε εργαστήρια.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cibum οι τροφιμογενείς εστίες ασθένειας που προκαλούνται από τον Staphylococcus aureus εμφανίζονται συνήθως λόγω ανθυγιεινών πρακτικών χειρισμού τροφίμων. Τα βακτήρια αυτά έχουν βρεθεί στα χέρια, τις μύτες, τους λαιμούς και στις ανοιχτές πληγές των εργαζομένων στον τομέα των τροφίμων που χειρίζονται άμεσα μη συσκευασμένα ή συσκευασμένα τρόφιμα.
Υπενθυμίζεται η επιδημία σταφυλόκοκκου σε οίκο ευγηρίας στην Ιταλία πριν από περίπου ένα χρόνο όπου 11 άτομα παρουσίασαν γαστρεντερικά συμπτώματα, ναυτία και πονοκέφαλο περίπου τρεις ώρες μετά την κατανάλωση φαγητού. Με βάση τα ευρήματα της μελέτης το ξέσπασμα έχει προκληθεί από ένα εργαζόμενο που μόλυνε με Staphylococcus aureus τη σαλάτα κοτόπουλου λόγω μη τήρησης καλών πρακτικών υγιεινής.
Νωρίτερα, τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας, παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.
Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο εργοστάσιο εμπλέκεται με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.