Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 2024 10:45
Χωρίς κατηγορία

Βίντεο: Η ψευτομαγκιά των «12» κράτησε 40 δευτερόλεπτα, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη






Τεράστια ηθική ικανοποίηση δηλώνουν ότι αισθάνονται οι γονείς του Άλκη Καμπανού, μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης να κηρύξει ενόχους και τους «12» κατηγορούμενος οπαδούς που κάθισαν στο σκαμνί για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά την οπαδική επίθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022.

Το παραπάνω τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας, Στέλιος Πουλτσίδης, με τους φίλους της οικογένειας και τους οπαδούς του Άρη που βρίσκονται στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου να ξεσπουν σε χειροκροτήματα και να φωνάζουν συνθήματα.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:

Ο κ. Πουλτσίδης έκανε λόγο για ευτελή χειρισμό της υπερασπιστικής πλευράς να μιλάει για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ενώ πρόκειται, όπως είπε, για ανθρωποκτονία, εξηγώντας ότι «είχαμε ένα άψυχο σώμα με 30 χτυπήματα, ένα σώμα με 27 χτυπήματα και ένα ακόμα σώμα με ένα βαθύ τραύμα εννέα εκατοστών».

Μιλώντας για τους 12 κατηγορούμενους, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το σθένος και η ψευτομαγκιά τους ήταν εκείνα τα 40 δευτερόλεπτα. Όταν θέλει θάρρος να ομολογήσεις κάτι το οποίο έχεις κάνει, όπως σε αυτή τη μακροσκελή ακροαματική διαδικασία, τα στόματά τους ήταν κλειστά. Άκουσα να κάνουν λόγο εκεί μέσα για κατηγορούμενους που σπουδάζουν και θα πρέπει να τους αναγνωριστούν συγκεκριμένα ελαφρυντικά και ότι οι φυλακές στις οποίες θα ζήσουν για πολλά χρόνια ακόμη είναι αποθήκες ψυχών. Μπορεί κάποιος να αναλογιστεί τη διαφορά κάποιου να ζει σε μια αποθήκη ψυχών σωφρονιστικού ιδρύματος με κάποιον που ζει κάτω από το χώμα».

Ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε σε άλλο σημείο ότι: «Οι κατηγορούμενοι ήρθαν εδώ με μια προσδοκία, λέγοντας ότι θέλουν δίκαιη δίκη, λες και θα δικάζονταν στο Ιράν ή στο Πακιστάν, όπου δικαστές θα ήταν όχλος που θα τους πετροβολούσαν. Το θέμα είναι τι συνεισέφεραν αυτοί οι 12 για να έχουμε μια δίκαιη δική που σε κάθε περίπτωση ήταν αυτονόητη. Ο ένας κάλυπτε τον άλλον, κανείς δεν είπε τίποτα, ψευδείς ομολογίες, όλα δήθεν. Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αποδεικτικό υλικό προς το όφελος τους. Το δικαστήριο ήρθε σε θέση να πρέπει να κρίνει ποιος από τους 12 εγκληματίες επέφεραν τα χτυπήματα στον Άλκη και τους φίλους του».