Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Ανηλίκων Βόλου μπαίνει πλέον η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού μαθητή από συμμαθητή του, στη διάρκεια σχολικής εκδρομής. Ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται ήδη στην Εισαγγελία, απ’ όπου τις επόμενες ημέρες θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται για περιπτώσεις παραβατικότητας ανηλίκων.
Δύο είναι οι συμμαθητές του θύματος που φέρονται να πρωταγωνίστησαν στο περιστατικό εναντίον του, στη διάρκεια σχολικής εκδρομής λυκείου της πόλης, στην παραλία του Βόλου.
Ο πρώτος κατηγορείται ότι τον κούρεψε παρά τη θέλησή του και ο δεύτερος τον γρονθοκόπησε, μετά από διαπληκτισμό που είχαν, με αποτέλεσμα ο μαθητής – θύμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο με σπασμένα δόντια και να υποβληθεί σε ράμματα στο πάνω μέρος των χειλιών του.
Σε βάρος των δύο μαθητών, η μητέρα του μαθητή – θύματος κατέθεσε μηνύσεις για πρόκληση σωματικής βλάβης και έργο εξύβριση και συνελήφθησαν τόσο οι συμμαθητές του γιου της, όσο και οι γονείς τους, άπαντες όμως αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα που πλέον ερευνά το συμβάν.
Για την υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεύτερη έρευνα, με εντολή του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη. Η έρευνα έχει ανατεθεί σε έμπειρο διευθυντή και χρέη γραμματέα εκτελεί εκπαιδευτικός νομικός, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν παραδώσει το πόρισμά τους έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου. Από το πόρισμα θα εξαρτηθεί αν θα κινηθούν περαιτέρω πειθαρχικές διαδικασίες.
Αναπόσπαστο κομμάτι του πορίσματος θα είναι και η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων που αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες και θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής της εσχάτης των ποινών που είναι η αποβολή από το σχολικό περιβάλλον, σύμφωνα με το νέο πιο αυστηρό μαθητικό ποινολόγιο που τέθηκε σε ισχύ από το νέο σχολικό έτος.
Σύμφωνα με το νέο πιο αυστηρό μαθητικό ποινολόγιο που υπογράφει η υφυπουργός, Ζέττα Μακρή και έχει τεθεί σε ισχύ από την έναρξη του σχολικού έτους, προβλέπεται ακόμη και επιβολή του παιδαγωγικού μέτρου της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος σε βάρος των δύο συμμαθητών του θύματος.
«Η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος επιβάλλεται με πλήρως αιτιολογημένο πρακτικό- απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων κατόπιν γνώμης του Συμβούλου Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης. Το παιδαγωγικό μέτρο της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος ισχύει από το σχολικό έτος εντός του οποίου επιβλήθηκε και ο μαθητής δεν μπορεί να μετεγγραφεί – επανεγγραφεί εφεξής και για κανένα επόμενο σχολικό έτος στην ίδια σχολική μονάδα από την οποία απομακρύνθηκε», αναφέρεται στην υπουργική απόφαση.