Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025 10:32
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Στο σκαμνί μεγαλογαιοκτήμονας που κατηγορείται ότι βίασε 11χρονο κορίτσι






Την επόμενη Τετάρτη, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εκδίκαση υπόθεσης βιασμού στην οποία εμπλέκεται ένας μεγαλογαιοκτήμονας από τη Θεσσαλία που κατηγορείται ότι βίαζε ένα κορίτσι από τα 11 του χρόνια.

Η αρχική συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου 2025, όμως η διαδικασία διακόπηκε αρχικά για τις 31 Ιανουαρίου 2025 και χθες 11 Φεβρουαρίου, πήρε την τρίτη κατά σειρά αναβολή και πλέον μεταφέρθηκε εκ νέου για τις 19 Φεβρουαρίου 2025.

Τι κατήγγειλε το κορίτσι

Η υπόθεση αφορά κατηγορίες βιασμού κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένου και σε απόπειρα, καθώς και γενετήσιων πράξεων με ανήλικη άνω των 12 και κάτω των 14 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μητέρα της ανήλικης εργαζόταν στα χωράφια του κατηγορούμενου από το 2012 έως το 2019, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί φιλική σχέση μεταξύ των δύο οικογενειών.

Το 2014, ο κατηγορούμενος φέρεται να προσέγγισε την ανήλικη, προσπαθώντας να την πείσει να εγκαταλείψει το σπίτι της, υποσχόμενος οικονομική υποστήριξη. Το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε πράξεις βιασμού σε βάρος της.

Αρχικά, ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε ότι έπρεπε να παραπεμφθεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου.

Οι μαρτυρίες

Το θέμα είχε απασχολήσει και την τηλεοπτική εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου η τότε 21χρονη κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος τη μετέφερε σε ξενοδοχεία του Βόλου και της Λάρισας, όπου τη βίαζε. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι οι ρεσεψιονίστ των ξενοδοχείων δεν της ζητούσαν ταυτότητα, παρά το γεγονός ότι ήταν ανήλικη.

Η ίδια παραδέχεται, ότι δεν μίλησε, γιατί τον φοβόταν «Άρχισε να με απειλεί πολύ, να μην το πω σε κανέναν, να μην το πω στους γονείς μου. Φοβόμουν, να μην μαλώσουν οι γονείς μου, φοβόμουν να μην μπω φυλακή όπως με φοβέριζε» λέει και προσθέτει: «Έκανε δώρα σε όλη την οικογένεια. Τα δικά μου ήταν πιο ακριβά. Εμένα μου πήρε ένα κινητό τηλέφωνο στο όνομά του. Με έβαζε να του στέλνω μηνύματα κρυφά, ερωτικού περιεχομένου».

Το κορίτσι παραδέχεται, πως με την υπόθεση να παίρνει επιτέλους τον δρόμο της Δικαιοσύνης, η ίδια χαίρεται και νιώθει πως θα δικαιωθεί. Τέλος, η ίδια στέλνει ένα μήνυμα σε όποιο παιδί περνά κάτι αντίστοιχο, να μην φοβάται να μιλήσει. Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος είναι ελεύθερος μέχρι την δίκη με τους περιοριστικούς όρους να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές τον μήνα και να μην πλησιάζει την 21χρονη. Εκείνος αρνείται τα πάντα και δηλώνει αθώος.

Αρνείται τις κατηγορίες ο μεγαλογαιοκτήμονας

Στην ίδια εκπομπή, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες, μιλώντας για εκβιασμό ύψους 80.000 ευρώ.

Η υπόθεση αναμένεται να διαρκέσει αρκετό διάστημα, καθώς στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν 11 μάρτυρες κατηγορίας και 9 μάρτυρες υπεράσπισης, με τη μόνη που έχει καταθέσει μέχρι στιγμής να είναι η παθούσα.