Μόνο με την κατάθεση της 22χρονης σήμερα φερόμενης ως παθούσας, συνεχίστηκε χθες κεκλεισμένων των θυρών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου η εκδίκαση της υπόθεσης ενός 62χρονου σήμερα από χωριό της Λάρισας, που κατηγορείται για τον βιασμό, κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, της νεαρής, όταν εκείνη ήταν 11 ετών. Η συγκεκριμένη υπόθεση, είχε διακοπεί ήδη δύο φορές και χθες διακόπηκε ξανά, για να συνεχιστεί στις 19 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο φερόμενος ως δράστης καταγγέλθηκε ότι τέλεσε δύο βιασμούς σε βάρος τότε της ανήλικης και πως αποπειράθηκε άλλες δύο φορές. Οι καταγγελίες αφορούν το 2014 και το 2015.
Το χρονικό της υπόθεσης
Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί, η μητέρα της κοπέλας ξεκίνησε να δουλεύει από το 2012 ως εργάτρια γης στα χωράφια του κατηγορούμενου σε χωριό της Λάρισας.
Από το 2014 η σχέση της νεαρής με τον κατηγορούμενο, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η ίδια, ξεπέρασε το φιλικό επίπεδο. Κατά τη χρονιά αυτή είναι που, όπως λέει, με πρόσχημα να πάνε σε περιοχή όπου θα ξεφόρτωναν αγροτικά υλικά, σταμάτησε στον αγροτικό δρόμο, την πλησίασε και προσπάθησε να τη φιλήσει. Παρά την αντίστασή της, εκείνος φέρεται να συνέχισε να την αγγίζει, την έγδυσε, μέχρι που προχώρησε και σε βιασμό.
Στην κατάθεσή του, το κορίτσι ισχυρίζεται ότι όλα αυτά δε συνέβησαν μόνο μία φορά.
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο 62χρονος σήμερα κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με την κατηγορία του βιασμού, τετελεσμένου και σε απόπειρα, και στη διενέργεια γενετήσιων πράξεων με ανήλικη που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη και με ανήλικη που συμπλήρωσε τα 12 και όχι τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση.
Η υπόθεση εισήχθη προς συζήτηση στο ΜΟΔ Βόλου στις 20 Ιανουαρίου, στις 31 Ιανουαρίου και χθες 11 Φεβρουαρίου, οπότε και διεκόπη εκ νέου για τις 19 Φεβρουαρίου.