«Βόμβες» Μελισσανίδη: «Ο Ολυμπιακός έλεγχε διαιτησία και δικαιοδοτικά όργανα»
Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ έδωσε το “παρών” στο Εφετείο για να καταθέσει για την υπόθεση της “Συμμορίας” κι εξαπέλυσε μύδρους κατά της διοίκησης Σαρρή στην ΕΠΟ, αλλά και τον Ολυμπιακό, κάνοντας λόγο για σαφή εύνοια των Πειραιωτών.
Αρχικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέφερε:
«Στο ποδόσφαιρο πάντα μπορεί να υπήρχε μια εύνοια αλλά από το ’10 και μετά τα πράγματα είχαν πάρει μια τροπή. Υπήρχε μια εύνοια για μία ομάδα, τον Ολυμπιακός, από μία ομάδα μέσα από την ΕΠΟ. Από τον κ. Σαρρή και τους συνεργάτες του. Εκείνη την εποχή, υπήρχε ένα μπλοκ μέσα στην ΕΠΟ που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα μιας ομάδας. Ελεγχαν διαιτησία και δικαιοδοτικά όργανα. Όταν είσαι πρόεδρος στην Ομοσπονδία, ότι θέλεις κάνει. Η ΚΕΔ ήταν υπάλληλοι κανονικοί, όχι όργανο.
Στην ΚΕΔ πιστεύω ότι ήταν θύματα. Ίσως ήταν και υπάλληλοι. Απόδειξη είναι ότι ο Ζωγράφος που ήταν αρχιδιαιτητής ένα διάστημα, θα σας πω από το 2013 και μετά…. Πριν μου είπαν ότι ήταν ταξιτζής, οπωσδήποτε ήταν διαιτητής, όταν ήταν αρχιδιαιτητής κάποιοι τον χτύπησαν και βρέθηκε στο νοσοκομείο. Όταν σταμάτησε να διαιτητεύει, τον χρησιμοποίησαν και τον έκαναν πρόεδρο στην ΚΕΔ.
Τη μέρα που έγινε το ατύχημα δεν ειδοποίησε ούτε αστυνομία, ούτε δικαιοσύνη, μόνο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και τον Σαρρή. Αυτό για μένα λέει πολλά. Αυτός τα οργάνωνε όλα, ο αρχιμάγειρας, ο Ζωγράφος. Δεν είμαι χθεσινός, έβλεπα διαιτητές που έβαζαν και μπορούσα να καταλάβαινα τι έκαναν. Θυμάμαι από το ’13 και μετά με τους διαιτητές που έβαζαν, τι γίνονταν. Το πιο αποδεδειγμένο ήταν ότι από τον Νοέμβριο έβγαινε ο πρωταθλητής. Τι ψάχνετε; Το κόκκινο φασόλι»;
«Ο Γεωργέας μου είπε ότι τους είπαν να κάτσουν να χάσουν»
Εγώ μπορώ να πω από το 2013 και μετά. Ποιος έβγαλε τους πίνακες ψάξτε στις κασέτες της ΕΥΠ.
Έπιασα τον Γεωργέα και του είπα τι έγινε: Ο Γεωργέας μου είπε ότι μπήκαν στα αποδυτήρια και μου είπαν να κάτσουμε να χάσουμε και είπα στον προπονητή να με αλλάξει (για τον αγώνα Βέροια – Ολυμπιακός). Μου τα είπε και ο Καλαϊτζίδης αυτά. Όλη η Ελλάδα το ξέρει, ένα τσουβάλι κασέτες τις ΕΥΠ. Κι εγώ λέω τη γνώμη μου, οι ερωτήσεις σας, δεν με αφήνετε να πω αυτό που θέλω. Με σκρινάρετε».
Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέφερε:
«Δε γνωρίζω πράξεις του Μαρινάκη, μόνο από τις κασέτες. Τότε δεν ήμουν στο ποδόσφαιρο. Αυτό που μπορούσα να καταλάβω, είναι ότι ο Σαρρής σαν πρόεδρος της ΕΠΟ, από εκεί ξεκινούσαν όλα…».
Εισαγγελέας: Με ποιον τρόπο ήλεγχε τη διαιτησία ο Ολυμπιακός;
Μελισσανίδης: Έβλεπα ότι είχε μια υποστήριξη από τη διαιτησία, λεπτομέρειες…
Εισαγγελέας: Γνωρίζετε πραγματικά περιστατικά από τα οποίο προκύπτει ότι ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο;
Μελισσανίδης: Όχι κύριε πρόεδρε. Το μόνο που είχα ακούσει ήταν ότι όποιες Ενώσεις δεν ήταν στο σύστημα της ΕΠΟ, οι διαιτητές πήγαιναν στο ψυγείο. Κάθε τρεις και λίγο στην ΕΠΟ πήγαιναν να με τιμωρήσουν. Ήταν φως φανάρι, ήταν όλα μιλημένα. Ούτε στην ΕΠΟ απέξω, δεν μπορούσαμε να περάσουμε. Ήταν ένα σύστημα με τον Σαρρή που έκανε όλα αυτά που σας είπα προηγουμένως, προς όφελος μιας συγκεκριμένη ομάδας, σας το είπα.
Εισαγγελέας: Μπορείτε να περιγράψετε συγκεκριμένες πρακτικές;
Μελισσανίδης: Ήλεγχαν τη διαιτησία και τα δικαιοδοτικά όργανα. Αυτό τα λέει όλα.
Εισαγγελέας: Υπάρχουν συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά; Θυμάστε κάτι από τον τελικό του ’13;
Μελισσανίδης: Θυμάμαι ότι ήταν καθαρό πέναλτι και το έπνιξαν οι διαιτητές γιατί ήταν μιλημένοι, όλη η Ελλάδα το είδε. Δεν ξέρω αν ήταν στην αρμοδιότητα του Γιάχου ή και του διαιτητή που ήταν στη γραμμή. Ήταν όμως, τόσο φανερό, φαίνεται από εκεί και μόνο ότι ήταν μιλημένο.
Εισαγγελέας: Ήταν μια δόλια παράβαση;
Μελισσανίδης: Έτσι πιστεύω. Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλες φάσεις. Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο Κύπελλο, έπαιζε διαιτητής από τον Πύργο που φαινόταν καθαρά ότι ήταν υπέρ του Ολυμπιακού. Αλλά το έκανε τόσο φανερά που ήταν εξοργιστικό. Πάντα θα υπάρχουν και σφάλματα, εκείνη την εποχή ήταν και διαιτητές κατ’ εντολή και έτσι γινότανε. Αγαπάω το ποδόσφαιρο, ούτε Άγιος είμαι, ούτε ψάλτης. Ξέρω τι γίνεται. Εκείνη την εποχή γινόντουσαν όργια, και απορώ με τη δικαιοσύνη πουν δεν έκανε τίποτα.
Πηγή: sdna.gr