Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024 09:19
ΒόλοςΤοπικά

Ζέττα Μακρή και Σοφία Ζαχαράκη με φορείς Τουρισμού Ν. Μαγνησίας






Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή και η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με φορείς Τουρισμού του Ν. Μαγνησίας, την Τρίτη 8 Ιουνίου.

Η συμμετοχή των φορέων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, ήταν, πραγματικά, αξιοσημείωτη και η συζήτηση, που προέκυψε, ήταν ουσιαστική και εποικοδομητική με τους εκπροσώπους να παρουσιάζουν στην αρμόδια Υφυπουργό Τουρισμού θέματα που απασχολούν έντονα τον κλάδο, όπως η εξέλιξη της τρέχουσας τουριστικής περιόδου αλλά και η επόμενη ημέρα του Τουρισμού μετά τις επιπτώσεις της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

ΖΜ ΣΖ ΦΩΤΟ 3

ΖΜ ΣΖ ΦΩΤΟ 2

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τους φορείς για την ισχυρή παρουσία τους σε μια τηλεδιάσκεψη με ιδιαίτερη σημασία για τον Ν. Μαγνησίας. Συγκεκριμένα, το παρόν έδωσαν από την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση οι Γιάννης Μπουτίνας, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Ζλατούδης Θανάσης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Σποράδων, Περίσσης Σταμάτης, Δήμαρχος Σκοπέλου, Πέτρος Βαφίνης, Δήμαρχος Αλοννήσου, Μαθηνός Διαμαντής, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σκιάθου, Ανδρέας Ζέρβας, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ. Βόλου, Νίκος Φεγγερός, πρόεδρος ΔΗΜ. Τ.Ο. Σκιάθου και από τους θεσμικούς φορείς οι  Ζαφείρης Γιώργος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, Ευσταθίου Αλέξανδρος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Κοντορίζος Γρηγόρης, Γ.Γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αγγελική Μαλαματένιου, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Σπύρου Θανάσης, Πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Βόλου, Κανταρακιάς Μανώλης, Πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Σκιάθου, Διανελλάκη Ευαγγελία, Καμμένου Θέκλα, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ν. Μαγνησίας, Μποτσιβάλης Γιώργος, Μουστακαλής Μίλτος, Καραουλάνης Βασίλης, το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Στάμου Γιώργος, Ασδεράκης Βασίλης, Χρυσοστομίδη Χριστίνα, Αγριγιάννη Δήμητρα.

Επίσης, συμμετείχε ο Λευτέρης Βιολέττας, πρώην Αντιδήμαρχος Σκιάθου, Γενικός Διευθυντής εταιρείας Consulting, ο οποίος παρουσίασε το «Σχέδιο Εθνικού Συστήματος Ελέγχου, Επιθεώρησης και Πιστοποίησης της εφαρμογής από τις τουριστικές επιχειρήσεις των μέτρων προστασίας κατά της νόσου του κορωνοϊού COVID-19», αναδεικνύοντας, στην εποχή της πανδημίας, ως καταλυτική παράμετρο, για την επανενεργοποίηση του τουρισμού, την εξασφάλιση της πρόληψης και προστασίας έναντι της νόσου COVID-19.

Η Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ν. Μαγνησίας ευχαρίστησε θερμά και την Υφυπουργό Τουρισμού, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για μια αναλυτική συζήτηση πάνω σε θέματα, που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, από την αναβάθμιση και ανάδειξη της τουριστικής εκπαίδευσης μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα της τουριστικής δραστηριότητας.

Στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων σχετικά με τις σχολικές εκδρομές και τις προτάσεις για τη θέσπιση και καθιέρωση των περιβαλλοντικών εβδομάδων, με σκοπό την επαφή με τη φύση, τη γνωριμία με τον τόπο, την ανάδειξη των ορεινών όγκων, η Υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε την πεποίθηση, ότι «σύντομα θα επιστρέψουμε στις σταθερές συνήθειες και οι μαθητές μας δε θα στερηθούν άλλο τις εμπειρίες και τα οφέλη, που τους προσφέρουν οι σχολικές εκδρομές».

Η κ. Μακρή αναφέρθηκε, ιδιαιτέρως, στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που εντάσσονται στο υποχρεωτικό σχολικό πρόγραμμα Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων με ποικίλες θεματικές ενότητες στις οποίες περιλαμβάνεται και το περιβάλλον, η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης, ο εθελοντισμός, η αειφορία. Ενώ, σημείωσε ότι τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αναβαθμίζονται με νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να διευρυνθεί το πεδίο, το έργο και η προσφορά τους στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην κοινωνία.

Τέλος, η κ. Μακρή αναφέρθηκε στη δυνατότητα κατάθεσης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις ενός δεύτερου παράλληλου  μηχανογραφικού, στο οποίο οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν εκτός από τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα δημόσια ΙΕΚ, προκειμένου οι νέοι να έχουν εναλλακτικές και να ακολουθούν εκπαιδευτικές διαδρομές που υπηρετούν τις κλίσεις, τις δεξιότητες και τις προτιμήσεις τους.

Αυτό ισχύει και για τα Δ.ΙΕΚ με αντικείμενα σχετικά με τον Τουρισμό σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού.

Με τη σειρά της, η Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε προσωπικά και εξειδικευμένα στις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων με στοχευμένες απαντήσεις στους προβληματισμούς τους, τεκμηριωμένες προτάσεις στα αιτήματά τους και τη δέσμευση της ανοιχτής και διαρκούς επικοινωνίας,.

Η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού έχει στραμμένη την προσοχή του στο αύριο, στο μέλλον, στηρίζεται στην εναρμόνιση των προσπαθειών, στη σύζευξη των δυνάμεων, στον σωστό προγραμματισμό και στη δύναμη της έγκαιρης τουριστικής στρατηγικής, προβολής και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος.

Κλείνοντας, η Υφυπουργός Τουρισμού ανέδειξε την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για εναρμόνιση των κανόνων με στόχευση την απομείωση του βάρους των διαφορετικών διαδικασιών εισόδου στις διάφορες χώρες.

Η ελληνική πρωτοβουλία για το πράσινο ψηφιακό  πιστοποιητικό για τον εμβολιασμό, που έχει έντονο γαλάζιο χρόνο, οδήγησε στο Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, που θα ισχύει σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ και σε Ισλανδία, Νορβηγία και Λιχτενστάιν και θα συμβάλει στη διασφάλιση της άρσης των ισχυόντων περιορισμών με συντονισμένο τρόπο, καθώς θα επιτρέπει στις αρχές κάθε χώρας να επιβεβαιώνουν ότι ο ταξιδιώτης είτε έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού είτε έχει υποβληθεί πρόσφατα σε τεστ το οποίο ήταν αρνητικό, είτε έχει αναρρώσει από τη νόσο Covid-19, για ένα ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι.