Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2024 11:39
ΒόλοςΤοπικά

Ζέττα Μακρή: «Σε τροχιά ένταξης το κτιριακό έργο ΣΔΙΤ της ΠΥ Βόλου»






Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Τουρνά, χθες, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 για την επικαιροποίηση του χρονοπρογραμματισμού των διαδικασιών, που αφορούν στην αντιμετώπιση των επιτακτικών στεγαστικών αναγκών και της εύρυθμης λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου σε σύγχρονο κτίριο.

Δεδομένου του ενδιαφέροντος του χρονίζοντος ζητήματος της κτιριακής υποδομής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, που ταλαιπωρεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια την εργασιακή καθημερινότητα των πυροσβεστών, το Τμήμα Υποδομών της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης και Υποδομών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πρότεινε, στις 14 Ιανουαρίου 2022, με βάση την διαθεσιμότητα – ωριμότητα οικοπέδων και διαμορφωμένων συνθηκών, την άμεση ένταξη σε πρόγραμμα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα), μεταξύ άλλων, και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου. Προϋπόθεση, που έθεσε ο Υφυπουργός, είναι η υπογραφεί, εκ νέου, της συμβολαιογραφικής πράξης πρότασης δωρεάς του νέου οικοπέδου, που είναι ιδιοκτησία του Δήμου Βόλου. Ο Δήμαρχος Βόλου κ.Αχιλλέας Μπέος ενημέρωσε την Υφυπουργό ότι με την απόφαση 216/2021 Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου έχει εξουσιοδοτηθεί να ολοκληρώσει την σχετική διαδικασία, η οποία αναμένεται να περατωθεί ταχύτατα.

Η κ. Μακρή δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από την προτεραιοποίηση του αρμόδιου Υπουργείου για την χρηματοδότηση της μεταστέγασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και της τελικής επίλυσης του ζητήματος καθώς, όπως χαρακτηριστικά, τόνισε «το Υπουργείο εκτίμησε, σχολαστικά, τις εξειδικευμένες ανάγκες αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Νομού Μαγνησίας. Άλλωστε, η κυβερνητική επιλογή για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόληψη και προστασία του περιβάλλοντος από φυσικές και άλλες καταστροφές με αλλαγές στο μοντέλο διαχείρισης κρίσεων και αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των εμπλεκομένων φορέων, διαφαίνεται με σαφήνεια και στην στρατηγική επιλογή και σχεδιασμό για την επίλυση των στεγαστικών τους αναγκών, με ΣΔΙΤ, των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Νομών».