Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024 06:24
ΒόλοςΤοπικά

Ένοχος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας 32χρονος Βολιώτης






Ένοχο και σε δεύτερο βαθμό για κατοχή κατ’ εξακολούθηση υλικού παιδικής πορνογραφίας έκρινε προχθές το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έναν 32χρονο Βολιώτη, στον οποίο επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Πάντως το Δικαστήριο αποφάσισε την καταβολή του ποσού από τη μετατροπή της ποινής από τον καταδικασθέντα, σε δόσεις. Η ποινή ήταν ίδια με την πρωτόδικη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (Κακουργιοδικείο) Λάρισας, του Νοεμβρίου του 2016.
Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας αναγνώρισε πάντως το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου στον καταδικασθέντα, που είχε συλληφθεί στις 21 Μαΐου 2014, καθώς στην κατοχή του είχαν βρεθεί 85 περίπου φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, που είχε παραλάβει μέσω του διαδικτύου και της ιστοσελίδας του «Facebook», που είχε δημιουργήσει.

Η σύλληψη του 28χρονου τότε Βολιώτη είχε γίνει από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, ύστερα από καταγγελία ανήλικης, ενώ σημειώνεται ότι κατέθεσαν ως μάρτυρες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας ορισμένες από τις νεαρές, ηλικίας 13-18 ετών τότε, που είχαν αποστείλει φωτογραφίες τους στον καταδικασθέντα.
Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς, κατά το 9μηνο Σεπτεμβρίου 2013-Μαΐου 2014, δημιουργώντας προφίλ στο «Facebook» και υποδυόμενος ανήλικο μαθητή, προσέγγιζε και συνομιλούσε διαδικτυακά και τηλεφωνικά με ανήλικες κοπέλες. Μάλιστα, τις έπειθε να του στείλουν ημίγυμνες φωτογραφίες τους και στη συνέχεια, με την απειλή ότι θα δημοσιεύσει τις φωτογραφίες αυτές στο διαδίκτυο, τις εξανάγκαζε να του στείλουν κι άλλες φωτογραφίες τους με γυμνό περιεχόμενο.
Σε έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του συλληφθέντα είχε βρεθεί πλήθος αρχείων σε ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης, με υλικό παιδικής πορνογραφίας, τα οποία και είχαν κατασχεθεί, μαζί μ’ ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε, για να επικοινωνήσει με τις ανήλικες κοπέλες.

Μάλιστα τότε η Αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία του.
Οι λογαριασμοί «προφίλ», που προέκυψε ότι είχε δημιουργήσει στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», είχαν τα ψευδώνυμα: «Δημήτρης Καραμπίκος», «nikos legalize», «Μάριος Κασιοπίτας», «JACK MADBOY»…
Ο 32χρονος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, όπως και πρωτόδικα είχε υποστηρίξει.