Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2024 23:01
Άλλες Ειδήσεις

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες πόλεις στην Ευρώπη






Η προσωπική ασφάλεια είναι ένα από τα πιο βασικά κριτήρια βάσει των οποίων κάποιος επιλέγει σε ποια περιοχή θα ζήσει. Για αυτό το λόγο η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών “Mercer” δημοσίευσε έναν κατάλογο με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς.

Πρόκειται για έναν από τους πιο αξιόπιστους καταλόγους για τον οποίο γίνεται έρευνα κάθε χρόνο προκειμένου να βοηθήσει τις πολυεθνικές εταιρείες και άλλους εργοδότες να αποζημιώσουν δίκαια τους εργαζομένους τους κατά την τοποθέτησή τους σε διεθνείς αποστολές.

Σύμφωνα με την Mercer τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψιν προκειμένου να σχεδιαστεί ο συγκεκριμένος κατάλογος είναι η σχέση που υπάρχει με άλλες χώρες, η εσωτερική σταθερότητα, η εγκληματικότητα και το κατά πόσο γίνεται σωστά η επιβολή του νόμου.

Η έρευνα έγινε σε 450 πόλεις ανά τον κόσμος και από αυτή η εταιρεία κατέληξε σε μία λίστα 230 χωρών που είναι οι πιο ασφαλείς για τους εργαζόμενους. Αν και μία σειρά από ευρωπαϊκές πόλεις συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς, στην κορυφή μάλιστα είναι η Βιέννη, υπάρχουν μερικές πόλεις που όλως παραδόξως κατατάσσονται πολύ χαμηλά στον κατάλογο ως προς την ασφάλειά τους. Το Business Insider έκανε την έρευνά του και δημοσιεύει ποιες είναι οι 17 πιο επικίνδυνες πόλεις στην Ευρώπη.

17. Μιλάνο, Ιταλία: Λόγω της προειδοποίησης από το FBI για τρομοκρατικό χτύπημα στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

16. Βαρκελώνη, Ισπανία: Σύμφωνα με το Βρτεανικό ΥΠΕΞ υπάρχει μεγάλη αύξηση στα περιστατικά κλοπής.

15. Μπέλφαστ, Βόρεια Ιρλανδία: Αν και δεν έχει την εγκληματικότητα άλλων πόλεων της Βόρειας Ιρλανδίας, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας είναι υψηλός με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα περιστατικά μικροκλοπών και να απειλείται η κοινωνική συνοχή.

14. Τάλιν, Εσθονία: Λόγω του εμπορίου ναρκωτικών και λευκής σαρκός που οργανώνεται από τα ρωσικά συνδικάτα.

13. Βαρσοβία, Πολωνία: Λόγω των πολιτικών διαμαρτυριών που έγιναν.

12. Παρίσι, Γαλλία: Λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια.

11. Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Μπορεί να αποτελεί έκπληξη αλλά η επικεφαλής της Mercer τονίζει ότι «στην Ευρώπη και αλλού οι τρομοκρατικές επιθέσεις και τα περιστατικά πολιτικών αναταραχών παρακολουθούνται στενά και αναλύονται, και κάθε επίπτωση στην ποιότητα ζωής για τους ομογενείς αντανακλάται στην κατάταξη».

10. Βουκουρέστι, Ρουμανία: Λόγω της διαφθοράς.

9. Ζάγκρεμπ, Κροατία: Λόγω της διαφθοράς.

8. Ρήγα, Λετονία: Εκτός από τις αντι-μεταναστευτικές διαμαρτυρίες, και το οργανωμένο έγκλημα και η πορνεία είναι δύο ακόμα λόγοι που την καθιστούν επικίνδυνη ως πόλη.

7.Ρώμη, Ιταλία: Λόγω του συναγερμού σε άλλες ιταλικές πόλεις για τρομοκρατικό χτύπημα και ειδικα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

6. Μαδρίτη, Ισπανία: Λόγω της κοινωνικής αναταραχής που προέκυψε από τα μέτρα λιτότητας και είχε ως αποτέλεσμα τους υψηλούς δείκτες ανεργίας ειδικά ανάμεσα στους νέους.

5. Βουδαπέστη, Ουγγαρία: Λόγω των κοινωνικών αναταραχών που πυροδότησε η προσφυγική κρίση.

4. Σόφια, Βουλγαρία: Στο πιο φτωχό μέλος της Ε.Ε. οι διαμαρτυρίες για τις περικοπές στις συντάξεις είναι συχνό φαινόμενο. Παράλληλα στην χώρα ανθεί η διαφθρά.

3. Αθήνα, Ελλάδα: «Η πρόσφατη πολιτική και οικονομική αναταραχή στην Ελλάδα, η οποία οδήγησε σε βίαιες διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, έχει υπονομεύσει κατάταξη της ασφάλειας του», δηλώνει η Mercer. Η εισροή των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών επιδεινώνει επίσης τη θέση της πόλης.

2. Βελιγράδι, Σερβία: Λόγω της διαφθοράς, των περιστατικών δωροδοκίας, κλοπών και βανδαλισμών.

1. Κίεβο, Ουκρανία: Λόγω της διαρκούς κοινωνικής αναταραχής και των σχέσεων με την Ρωσία. Όπως σημειώνει το Βρετανικό ΥΠΕΞ, στο Κίεβο βρίθει από περιστατικά κλοπών, βανδαλισμών, βίαιων διαμαρτυριών που έχουν κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.