Αθωωτική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας για την υπόθεση θανάτου βρέφους μόλις οχτώ ωρών, στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου τον Αύγουστο του 2013, με κατηγορούμενο χειρουργό μαιευτήρα.
Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι ο γιατρός του Αχιλλοπούλειου, ο οποίος βαρυνόταν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ακολούθησε την ενδεδειγμένη μέθοδο και έκανε καλά τη δουλειά του για να φέρει το αγγελούδι στη ζωή με φυσιολογικό τοκετό, ο οποίος όμως δυστυχώς είχε παρουσιάσει μεγάλη δυσκολία.
Εξάλλου, οι γονείς του άτυχου βρέφους, και συγκεκριμένα η μητέρα του μία 29χρονη Αλβανίδα, στο πρωτόδικο ακόμη δικαστήριο είχε καταθέσει ότι ο γιατρός έκανε πράγματι ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό.
Το υγιές νεογνό, κατά τη γέννησή του υπέστη εκτεταμένο κεφαλαιμάτωμα, με αποτέλεσμα να καταλήξει, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, τόσο του Αχιλλοπούλειου όσο και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, να το σώσουν.
Ο χειρουργός μαιευτήρας είχε αναγκαστεί να βγάλει το μωρό με συκία (βεντούζα σιλικόνης).
Η υπεράσπιση επισήμανε στο Δικαστήριο ότι συμβαίνει και άλλα νεογνά να παρουσιάζουν κεφαλαιμάτωμα όταν γεννιούνται με αυτόν τον τρόπο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν και πρόβλημα με τη ζωή τους.
Ο κατηγορούμενος χειρουργός μαιευτήρας επέμεινε από την πρώτη στιγμή ότι έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σωθεί το παιδί, όμως η γυναίκα δεν συνεργαζόταν κατά τη γέννα, και η απόφαση του δικαστηρίου τον δικαίωσε.