Γιορτές λουκάνικου, πεπονιού και τσίπουρου σε Σταγιάτες, Διμήνι και Κατηχώρι αντίστοιχα
Οι καθιερωμένες γιορτές για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, πραγματοποιούνται και φέτος το καλοκαίρι από τον Δήμο Βόλου, τα Συμβούλια των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων της πόλης και τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους, στις κεντρικές πλατείες των ενοτήτων.
Γιορτή Λουκάνικου
Το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Λουκάνικου στην Πλατεία των Σταγιατών.
Το λουκάνικο είναι το πιο γνωστό προϊόν των Σταγιατών, ένα προϊόν με μεγάλη παράδοση για την τοπική οικονομία της περιοχής που ξεκίνησε να παράγεται με «πρωτόγονα» μέσα από τον προπερασμένο αιώνα και με το μεράκι των παραγωγών αλλά και την εξέλιξη των μέσων παραγωγής, τα λουκάνικα Σταγιατών απέκτησαν φήμη και πέραν του ελληνικού χώρου, στην Αίγυπτο, την Ιταλία και τη Γαλλία. Πολλές από τις οικογένειες της περιοχής ασχολήθηκαν με την παραγωγή λουκάνικου, οι οικογένειες Βουρλογιάννη, Καρακαστανιά, Καβούρα, Κορώνη, Ματή και Στράκα. Στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 22/7/2017 θα ξεκινήσει η εκδήλωση που εκτός από τη δοκιμή του γευστικού λουκάνικου των Σταγιατών περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι υπό τους ήχους τοπικής ορχήστρας.
Γιορτή Πεπονιού
Την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 ακολουθεί η Γιορτή Πεπονιού στην κεντρική πλατεία του Διμηνίου με φεστιβάλ παραδοσιακών χορών – την Παρασκευή 28/7/2017. Η γιορτή συνεχίζεται το Σάββατο 29/7/2016 στον ίδιο χώρο με την κεντρική εκδήλωση της διοργάνωσης, με παραδοσιακό γλέντι από τοπική ορχήστρα και διανομή δωρεάν πεπονιού που προσφέρουν οι παραγωγοί της περιοχής. Το πεπόνι του Διμηνίου θεωρείται κορυφαίας ποιότητας και είναι αναγνωρισμένο όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Η γιορτή πραγματοποιείται για 15η συνεχόμενη χρονιά.
Γιορτή Τσίπουρου
Το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου του Κατηχωρίου θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Τσίπουρου, η γιορτή του τοπικού προϊόντος που χαρακτηρίζει την τοπική κοινότητα του Κατηχωρίου καθώς η περιοχή είναι γνωστή για το πρώτης ποιότητας κρασί και τσίπουρο που παράγει από προηγούμενες ακόμη εποχές. Για να μη χαθεί η τέχνη παρασκευής τσίπουρου με την παραδοσιακή μέθοδο, στη Γιορτή Τσίπουρου παράγεται επί τόπου το προϊόν με την παραδοσιακή μέθοδο, της οποίας τη διαδικασία παρακολουθεί το κοινό στο οποίο προσφέρεται στη συνέχεια δωρεάν το παραγόμενο προϊόν. Ακολουθεί παραδοσιακό πανηγύρι με ήχους και μελωδίες της περιοχής.