Την πλήρη στήριξή του στον πρωθυπουργό, εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχολιάζοντας τις αναταράξεις που προκάλεσε στη συγκυβέρνηση το σύμφωνο συμβίωσης και τις ρωγμές που πιθανόν επιφέρουν στη δικομματική πλειοψηφία τα νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό που θα πρέπει να ψηφισθούν στη Βουλή.
Με «φόντο» την πολιτική ρευστότητα εντός του Κοινοβουλίου ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Εγώ αντέχω, παρά τον πόλεμο που υπέστην. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κυβέρνηση, δεν αποφασίζουμε εμείς, δεν χαράσσουμε εμείς την πολιτική. Όμως όταν κρίνουμε ότι πρέπει να παρέμβουμε το κάνουμε. Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι έντιμη πολιτική συμφωνία, έγινε μπροστά στον ελληνικό λαό. Εγώ θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι το τέλος. Μπορεί να έχουμε ιδεολογικές διαφορές, αλλά είναι έντιμος πολιτικός. Δεν έχει περάσει ούτε από το ταμείο του Χριστοφοράκου, ούτε από τα ταμεία των εξοπλιστικών, ούτε από διαπλεκόμενα συμφέροντα».
Μιλώντας όμως το πρωί του Σαββάτου, στο Mega, για το «διαζύγιο» ΣΤΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης ο υπουργός Άμυνας υπεραμύνθηκε της καταψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή από το κόμμα του, παρά το γεγονός ότι οι ΑΝ.ΕΛ βγήκαν «τραυματισμένοι» από τη ψηφοφορία, καθώς υπήρξαν διαφοροποιήσεις βουλευτών, υποστηρίζοντας ότι ο κάθε βουλευτής αποφάσισε κατά τη συνείδησή του. «Είχαμε πει από την αρχή ότι θα ψηφίσουμε κατά συνείδηση» είπε ο κ. Καμμένος εξηγώντας ότι ο ίδιος αποφάσισε υπολογίζοντας τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Αναφερόμενος στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε την θέση ότι στις Δημοκρατίες ο λαός αποφασίζει για τις συνεργασίες και τις οικουμενικές και ο λαός τον Σεπτέμβριο αποφάσισε να συγκυβερνήσει τον τόπο ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ.
Παρόλ’ αυτά χαρακτήρισε καλοδεχούμενο όποιον θέλει να στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία.
Για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι η συνεργασία με την Φώφη Γεννηματά είναι εφικτή υπό την προϋπόθεση να απομακρύνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που όπως ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε, συνδέεται με το «αμαρτωλό» παρελθόν.
Απέκλεισε παράλληλα κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με «ακροδεξιά στοιχεία», αναφερόμενος στους κκ Πλεύρη, Βορίδη και Γεωργιάδη.
Κληθείς να σχολιάσει τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή και ποια στάση θα κρατούσε αν ο πρώην πρωθυπουργός τού ζητούσε να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση για να επανέλθει η ΝΔ, ο κ. Καμμένος απάντησε:
«Έχω έντιμη σχέση με τον Κώστα Καραμανλή. Τον ακούω, τον σέβομαι και τον αγαπώ. Αλλά οι ΑΝ.ΕΛ αποφασίζουν ανεξάρτητα. Εντολές δεν παίρνω από κανέναν και ούτε θα το έκανε ποτέ ο Καραμανλής. Δεν θα έκανε τέτοιες παρεμβάσεις. Έχει επιλέξει να είναι εκτός πολιτικής, δεν θα τον εμπλέξω εγώ».
Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ αποκάλυψε μάλιστα ότι και ο ίδιος – εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα – είχε ζητήσει από τον πρώην πρωθυπουργό να αναλάβει την Προεδρία της Δημοκρατίας και παρά την επιμονή του, ο κ. Καραμανλής ήταν αρνητικός.
Για τη στράτευση των γυναικών
Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι το ζήτημα της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών παραμένει και ότι θα μιλήσει για το θέμα και ο ίδιος με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θα συζητήσουμε την εθελοντική στράτευση των γυναικών για εξάμηνη θητεία για να καλύψει τις ελλείψεις σε προσωπικό» τόνισε.
Εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για την κριτική του στο ζήτημα τονίζοντας πως «το 1996 έλεγε ότι η στράτευση των γυναικών στην παραμεθόριο είναι υποχρεωτική έως τα 62 έτη». «Δεν είπα ότι θα κάνουμε στρατιωτικά λύκεια» δήλωσε σε σχετική ερώτηση.
Διευκρίνισε ότι αυτό που είπε είναι να υπάρχουν κάποιες δυνατότητες «δεν υπάρχουν τα ναυτικά λύκεια; Να υπάρχουν τα αεροπορικά λύκεια για να λαμβάνουν κάποιες γνώσεις εκείνοι που θέλουν να πάνε στην Πολεμική Αεροπορία. Δεν μίλησα για στρατιωτικοποίηση της Παιδείας» είπε.