Η δολοφονία του συγκλόνισε όχι μόνο το πανελλήνιο αλλά και όσους τον έζησαν και τον γνώριζαν κατά τη θητεία του στη Βραζιλία.
Η σορός του επέστρεψε πριν από μερικές μέρες στην Ελλάδα και σήμερα, στο κοιμητήριο Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος. Η κηδεία του έγινε με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εξωτερικών, δημοσία δαπάνη, ένας τρόπος η Πολιτεία να τον τιμήσει για τη συνεισφορά του στην ελληνική διπλωματία.
Το φέρετρό του είναι τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, ενώ όταν έφτασε στο νεκροταφείο ήταν εκεί για να υποδεχτούν τη σορό του, άγημα του στρατού και στρατιωτική μπάντα.
Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «καθ’ όλη τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας ο Κ. Αμοιρίδης υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα». Ορόσημο αποτέλεσε η θητεία του ως πρεσβευτή της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης και, ειδικότερα, ο καθοριστικός του ρόλος στην εκκένωση, υπό συνθήκες ανεξέλεγκτης βίας, της πρεσβείας καθώς και των Ελλήνων αλλά και χιλιάδων υπηκόων τρίτων χωρών από τη Λιβύη το καλοκαίρι του 2014.
Καίριας σημασίας, υπήρξε επίσης η συμβολή του στη διοργάνωση της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2015.
Ο εκλιπών υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ, στα γενικά προξενεία στο Ρίο ντε Ζανέιρο και στο Ρότερνταμ και στην ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι, κατά την πρώτη φάση του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας.
Πηγή: newsit.gr