Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024 06:43
Τοπικά

Ο Δήμος Βόλου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων Μάθησης της UNESCO






Ο Δήμος Βόλου σε συνέχεια της υποψηφιότητας που έθεσε στην UNESCO ενετάχθει στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων Μάθησης (GNLC) κι έλαβε από το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης της UNESCO στη Γερμανία την επίσημη πιστοποίηση συμμετοχής.

Μέσα από συμμετοχή του Βόλου στο δίκτυο αυτό, ο δήμος θα επωφεληθεί από το να είναι μέρος ενός δυναμικού δικτύου που έχει ως στόχο να στηρίξει και να επιταχύνει την πρακτική της δια βίου μάθησης σε κοινότητες του κόσμου με την προώθηση του πολιτικού διαλόγου και της μάθησης από ομότιμες πόλεις μέλη, τη σφυρηλάτηση δεσμών, την προώθηση συνεργασιών, την οικοδόμηση ικανοτήτων και την ανάπτυξη μέσων για την ενθάρρυνση και αναγνώριση της προόδου στην οικοδόμηση της μάθησης στις πόλεις.

Επίσης, το Δίκτυο Πόλεων Μάθησης θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης, ιδιαίτερα εξασφαλίζοντας δίκαιη δια βίου μάθηση χωρίς αποκλεισμούς ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθησης των ευκαιριών και προωθώντας παράλληλα τη βιωσιμότητα των τοπικών δεσμών και δυνατοτήτων ανάπτυξης που θα αναπτυχθούν μέσω του δικτύου.

Ο Δήμος Βόλου διατίθεται να συνεισφέρει ως τοπική αρχή στις αξίες ενός ειρηνικού κόσμου με βάση στην ανθρώπινη ευημερία και την κοινωνική πρόοδο. Για τη Δημοτική Αρχή «η εκπαίδευση και η μόρφωση καθίστανται πρωταρχικός παράγοντας στη συνοχή μιας κοινωνίας κι οφείλουμε ως δέκτες μιας πολύτιμης κληρονομιάς στον τομέα αυτό να τις προάγουμε και διανθίσουμε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο ώστε να ονειρευόμαστε το μέλλον πιο αισιόδοξο και φωτεινό», τονίζει ο κ. Ζέρβας.

«Σε μια σύγχρονη κοινωνία, η μάθηση και η εκπαίδευση θέτουν γερά θεμέλια για ένα μέλλον φωτεινό και γεμάτο ισότιμες ευκαιρίες πολυεπίπεδης ανάπτυξης για όλους. Ο Δήμος Βόλου, ως φορέας μιας μοναδικής κληρονομιάς στον τομέα των γραμμάτων και των επιστημών, δε θα μπορούσε παρά να προάγει και ενδυναμώνει κάθε προσπάθεια που γίνεται σε δραστηριότητες συμμετοχής των πολιτών σε προγράμματα δια βίου μάθησης. Εξάλλου, η ιστορία αποδεικνύει περίτρανα ότι ο τόπος μας γεννά ιδιαίτερα όνειρα που όταν αυτά πραγματώνονται οδηγούν τον άνθρωπο ακόμα πιο κοντά στην πνευματική του ολοκλήρωση» καταλήγει ο κ. Ζέρβας.

BOLOS UNESCO