Σύμφωνα με τα Νέα η κυβέρνηση επιμένει στο μότο πως σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, δεν παρεμβαίνει στο έργο της, αλλά ταυτόχρονα έχει δικαίωμα να εκφράζει τη διαφωνία της και να ασκεί κριτική σε αποφάσεις των δικαστών με τις οποίες δεν συναινεί. Αυτό επιχείρησε να περάσει ως μήνυμα ο Σταύρος Κοντονής, επικαλούμενος μάλιστα και το δικαίωμα των απλών πολιτών προς τούτο: «Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών η κριτική κατά των δικαστικών αποφάσεων», δήλωσε (Πρακτορείο fm) ο υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρος του ΣτΕ ξεπέρασε κάθε όριο με αυτή την ακραία και άδικη φρασεολογία περί «ωμής παρέμβασης»».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Αλλο ζήτημα είναι ο σεβασμός στις αποφάσεις και η δεσμευτικότητα της Δικαιοσύνης και άλλο η κριτική που μπορεί να ασκήσει κανείς», σχολίασε («ΕΡΤ») ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος παρουσίασε μια καινοφανή θεωρία για τη σύγκρουση ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο του ΣτΕ: «Με βάση όσα παρακολουθήσαμε, μένει μια αίσθηση ότι η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της», είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την έκπληξή του για τον τρόπο, όπως είπε, με τον οποίο χειρίστηκε το ζήτημα ο πρόεδρος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Νίκου Μανιού. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ο οποίος έχει και στο παρελθόν επικρίνει τους δικαστές με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για το πόθεν έσχες τους – δήλωσε ευθέως στον ραδθιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 πως «η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη εδώ και ένα χρόνο, διότι (οι δικαστές) είναι επαναστάτες».
in.gr