Παρουσιαζόταν ως συνεργάτιδα λογιστικού γραφείου και ενώ δεν είχε πτυχίο οικονομολόγου αναλάμβανε να τακτοποιεί θέματα του κτηματολογίου, πληρωμές ΦΠΑ και ΙΚΑ, όπως επίσης και άλλα οικονομικά ζητήματα, «δαγκώνοντας» ανυποψίαστες επιχειρήσεις και φορολογούμενους πολίτες, εκμεταλλευόμενη ακόμη και τον οίκτο που προκαλούσε η αναπηρία της.
Στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών οδηγήθηκε 48χρονη Αθηναία, η οποία το 2010 εγκαταστάθηκε στον Βόλο και προσποιούνταν τη λογίστρια, εξαπατώντας δεκάδες Βολιώτες, από τους οποίους αποσπούσε ποσά τη τάξης των 500, 1.000, ακόμη και 1.500 ευρώ.
Μετά από εισαγγελική παραγγελία για φυλάκιση, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ξεκίνησαν να αναζητούν τα ίχνη της 48χρονης που είχαν εξαφανιστεί από τον Βόλο εδώ και δύο χρόνια, καθώς η καταδικασθείσα, φοβούμενη επικείμενη σύλληψή της, κρυβόταν.
Σε βάρος της εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, όλες για απάτες. Συγκεκριμένα, η λογίστρια -«μαϊμού» είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς 20 ευρώ ημερησίως από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, και σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τεσσάρων μηνών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.
Η Εισαγγελία Βόλου υπέβαλε έγγραφο τον Ιούλιο του 2017 προς την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και οι αστυνομικοί άρχισαν να αναζητούν τον τόπο διαμονής. Τελικά τον Οκτώβριο κατάφεραν και εντόπισαν, με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, το καταφύγιό της στην Αθήνα.
Η σύλληψη της 48χρονης ήταν πλέον θέμα χρόνου. Με σήμα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφτασαν στις 24 Οκτωβρίου στο σπίτι – κρυψώνα της απατεώνισσας και της πέρασαν χειροπέδες.
Οι δικαστικές αποφάσεις που υπήρχαν σε βάρος της ήταν αμετάκλητες και η 48χρονη οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές, προκειμένου να εκτίσει συνολική κάθειρξη 15 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 48χρονη είχε εξαπατήσει στον Βόλο τουλάχιστον 40 πολίτες, οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν από την αναπηρία της και της εμπιστεύτηκαν τη διαχείριση των υποθέσεών τους.
Κάλυπτε την παράνομη δράση της με το επιχείρημα ότι ήταν συνεργάτης λογιστικού γραφείου και έτσι δικαιολογούνταν που δεν είχε δικό της γραφείο για να την επισκεφτούν τα θύματα – στόχοι.
Όμως, η 48χρονη δεν είχε πτυχίο οικονομολόγου και στην πορεία άρχισαν να «σκάνε» οι υποθέσεις η μία μετά την άλλη. Οι πολίτες πλήρωναν αδρά για τη λογιστική υποστήριξη, όμως τα χρήματά τους δεν έφταναν ποτέ στο ΙΚΑ, την εφορία και άλλους φορείς του Δημοσίου.
Οι διαμαρτυρίες έφτασαν τελικά στα Δικαστήρια Βόλου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας. Σε βάρος της επιτήδειας έχουν εκδοθεί άλλες τρεις καταδικαστικές αποφάσεις από το Μονομελές και Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με ποινές φυλάκισης από οκτώ μήνες έως και δύο έτη για διάφορες υποθέσεις απάτης, οι οποίες αναμένεται να εισαχθούν εκ νέου στα ακροατήρια για τη μετατροπή των ποινών.
Σε όλες τις δίκες η 48χρονη ήταν απούσα και καταδικάστηκε ερήμην.
Σε μόνο μία υπόθεση είχε εξαπατήσει 11 πολίτες
Στις 23 Ιανουαρίου 2017 η 48χρονη καταδικάστηκε σε τέσσερα έτη φυλάκισης μετατρέψιμη προς 20 ευρώ ημερησίως, για εξαπάτηση 11 επιχειρήσεων και φορολογούμενων. Η απατεώνισσα είχε καταφέρει να εισπράξει συνολικό ποσό 10.000 ευρώ υποσχόμενη τακτοποίηση ρυθμίσεων, ένταξη υπαλλήλων σε προγράμματα και διεκπεραίωση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.
Από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου πέτυχε, αποσπώντας μικρά ποσά χωρίς όμως να έχει την επιστημονική επάρκεια και γνώση, να αποκτήσει ένα δικό της πελατολόγιο, αφήνοντας βέβαια εκτεθειμένους τους πελάτες της, καθώς καμία φορολογική δήλωση δεν είχε τελικά υποβληθεί, οφειλές δεν είχαν διακανονιστεί με ρυθμίσεις και ούτε νέοι υπάλληλοι εντάσσονταν σε τρέχοντα προγράμματα.
Τελικά η δόλια δράση της αποκαλύφτηκε σε έλεγχο του ΙΚΑ. Διαφορετικά η 47χρονη θα συνέχιζε να εξαπατά τους πολίτες και να τους εκθέτει στις φορολογικές και ασφαλιστικές αρχές, και μάλιστα με βαρύτατες συνέπειες.
Στη δίκη είχαν κληθεί και καταθέσει συνολικά 13 μάρτυρες που πιστοποίησαν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η επιτήδεια.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις στο Δικαστήριο, η παράνομη δράση ξεσκεπάστηκε από υπάλληλο του ΙΚΑ σε έλεγχο επιχείρησης. Μία εργαζόμενη δεν ήταν σωστά ασφαλισμένη. Οι αποκαλύψεις διαδέχτηκαν η μία την άλλη. Σήμερα, ακόμη υπάρχουν πολίτες που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους στη Δικαιοσύνη.