Οι μεν κατηγορούν τους δε στο ΠΑΣΟΚ, όπου επικρατεί και πάλι ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ της ηγεσίας και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Το κλίμα είχε ήδη παγώσει μετά τη δημόσια διαφοροποίηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του κόμματος στην προηγούμενη Διάσκεψη των Προέδρων, όπου η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Βενιζέλος είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια του διότι δε ρωτήθηκε με τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά μέσω του εκπροσώπου τύπου Παύλου Χρηστίδη πως είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση του συντονιστικού και ως συνήθως δεν παρέστη.
Τελικά το θέμα του ΕΣΡ έκλεισε στην επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων με τον Ανδρέα Λοβέρδο να σχολιάζει με νόημα ότι: “Αυτοί που μας χτύπησαν ταυτιζόμενοι με τη ΝΔ να έχουν το θάρρος να βγουν να πουν ότι δικαιωθήκαμε από τα πράγματα”.
Νέο υπόγειο πόλεμο όμως προκάλεσε το Σάββατο δημοσίευμα των Νέων περί συνάντησης του Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος είναι κοινό μυστικό ότι συμβουλεύει τη Φώφη Γεννηματά και είναι αυτός που έχει εισηγηθεί να κρατά το ΠΑΣΟΚ αποστάσεις από τη ΝΔ σε μία προσπάθεια να επαναπροσεγγίσει παραδοσιακούς ψηφοφόρους του, με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, με στόχο τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από την ανακοίνωση του κόμματος, διάψευση σε οργισμένο ύφος εξέδωσε και ο ίδιος ο κ.Λαλιώτης, ενώ ο κ.Σπίρτζης δεν μπήκε καν στη διαδικασία.
Στο ΠΑΣΟΚ είδαν πίσω από το δημοσίευμα τον κ.Βενιζέλο, ο οποίος είχε και κατά την παρέμβαση του μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων αφήσει υπονοούμενα περί σχεδίων σύμπλευσης με το ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία διαφωνεί, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά κυβερνητικός εταίρος της ΝΔ, όταν όπως εκτιμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει ξανά τις εκλογές. Μάλιστα είχε τονίσει ότι δεν πρέπει η ΝΔ να πάρει αυτοδυναμία, υπονοώντας ότι με τη σημερινή στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη ένα συγκεκριμένο κοινό ψηφοφόρων κεντροαριστερών αλλά αντιΣΥΡΙΖΑ στρέφονται στον κ.Μητσοτάκη.
Ορισμένοι όμως υποστηρίζουν και πιστεύουν πλέον ότι ο κ.Βενιζέλος έχει πλέον αποφασίσει να διαχωρίσει τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ και είτε να μετακινηθεί στη ΝΔ (κάτι που όμως φαντάζει απίθανο, αφού τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε τεκτονικές αντιδράσεις στη γαλάζια παράταξη) είτε να συμμετάσχει στην ίδρυση νέου κόμματος μαζί με τον… Αντώνη Σαμαρά και άλλα στελέχη της ΝΔ και ενδεχομένως και του Ποταμιού.
Αυτά τα σενάρια βεβαίως διαψεύδονται από όλες τις πλευρές, είναι όμως ενδεικτικά της αμοιβαίας καχυποψίας.
Μέσα σε αυτό το κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η κοινή συνεδρίαση των κεντρικών πολιτικών οργάνων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τη Φώφη Γεννηματά να δηλώνει ότι “ενοχλεί η θέση
-ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη ΝΔ-”, τον κ.Βενιζέλο να επιμένει ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων δε διασφαλίζει την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ και την τελική απόφαση να κινείται φυσικά στη γραμμή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή news247.gr